Nationala

Șansa URIAȘĂ pierdută de România din cauza egalului cu Belarus » Putem depinde de un meci programat DUPĂ finalul preliminariilor

+25 Foto
România a remizat cu Belarus, scor 0-0, în runda cu numărul 7 a grupei I de calificare la EURO 2024. „Tricolorii” au ratat la Budapesta șansa de a-și permite un egal pe terenul Israelului. . FOTO: Sports Pictures

Articol de Adrian Jitea  —  Friday, 13 October 2023

România a remizat cu Belarus, scor 0-0, în runda cu numărul 7 a grupei I de calificare la EURO 2024.  „Tricolorii” au ratat la Budapesta șansa de a-și permite un egal pe terenul Israelului.

  • Reporterul GSP Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România
  • România - Andorra, următorul meci al „tricolorilor”, se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV.

România și Israel par să dea o bătălie directă pentru poziția secundă în grupa I. Pasul greșit făcut de România la Budapesta a complicat teribil calculele! „Tricolorii” nu își mai permit acum un egal la Ierusalim. 

Calculele calificării la EURO 2024 după Belarus - România 0-0

În afara meciului direct, România și Israel mai au de înfruntat două adversare comune, pe Elveția și Andorra. Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, cele două naționale vor obține același număr de puncte (victorie contra codașei, pas greșit cu liderul).

Dacă partida de la Ierusalim se va încheia la egalitate, România va rămâne provizoriu pe poziția secundă, cu două puncte avans.

Doar că, atenție!, naționala din „Țara Sfântă” are o restanță contra celor din Kosovo. UEFA încă nu a anunțat data reprogramării, dar cel mai probabil va fi după finalul preliminariilor.

În aceste condiții, România va sta la mâna kosovarilor. O victorie a Israelului lasă naționala lui Edi Iordănescu acasă!

Cum ar arăta clasamentul înainte de Kosovo - Israel, dacă sunt respectate calculele hârtiei (egal în Israel - România, victorii cu Andorra și înfrângeri cu Elveția):

  • 2. România - 17 puncte 
  • 3. Israel - 15 puncte

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României:

  • România - Andorra (21:45, Prima TV), Elveția - Belarus (15 octombrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România, Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo (18 noiembrie)
  • România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus (21 noiembrie)
  • Kosovo - Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)

VIDEO. Momentul intonării imnurilor în liniștea de la Budapeta

>

Citește și alte știri despre Belarus - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.