Nationala

Mihai Stoichiță, răspuns pentru Gică Popescu: „E crimă dacă vrei să distrugi naționala”

Gică Popescu

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 13 octombrie 2023

Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, a reacționat după criticile lui Gică Popescu la adresa jocului naționalei României cu Belarus, scor 0-0.

Fostul căpitan al României și al Barcelonei a catalogat jocul echipei lui Edi Iordănescu drept „modest, haotic”. Selecționerul i-a răspuns imediat și l-a acuzat pe Popescu de faptul că spune doar lucruri negative despre națională, iar acum a venit și replica lui Mihai Stoichiță, cel mai important om pe partea tehnică din Federație.

Mihai Stoichiță, despre Gică Popescu: „Nu poți să distrugi echipa națională pentru rezultatul ăsta, e o crimă”

„Nu poți acum să distrugi o echipă pentru un rezultat de egalitate care te ține în joc. E crimă dacă chiar vrei să distrugi naționala. Comentariile ostentative și cele care critică fără fond sunt crimă.

Sunt opiniile unui fost mare fotbalist, dar nu știu dacă este o părere generală ce spune Gică Popescu. Gică Popescu își exprimă opiniile, le respectăm pentru că este democrație, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai obiective comentarii.

Nu pot să fiu de acord cu o manieră agresivă pentru că eu niciodată în viața mea nu am folosit o manieră agresivă împotriva echipei românești. Mai ales naționala. Eu și adversarele le-am lăudat. Și pe Dinamo și pe Rapid.

Am jucat fotbal și știu ce este în sufletul unui jucător în care ți se spune că nu a fost un meci reușit. Știm că nu a fost un meci reușit, însă nu este un capăt de țară. Este foarte clară părerea mea. Duminică ai meci cu același grup de jucători. Ce faci? Îi distrugi ca să nu mai ai chiar nicio șansă?”, a declarat Stoichiță, potrivit Fanatik.

Gică Popescu, necruțător cu naționala României: „Totul haotic, la nimereală!”

„Noi creăm situații după ureche. Sunt același mișcări stereotip ale jucătorilor de bandă, care intră în interior, dar fără să văd din partea lor o mișcare în pronfunzime. Toată lumea atacă cu mingea la picior, nimeni nu atacă spațiile! A fost un joc modest, chiar dacă am avut o posesie de 64%. În afară de ocazia lui Stanciu, nu-mi aduc aminte să fi avut vreo ocazie importantă timp de 95 de minute. 

Senzația mea e că toate situațiile pe care le-am avut au venit ca urmare a calității individuale a jucătorilor, nu ca urmare a unor idei de joc. Nu văd nimic colectiv, totul e după ureche. Totul e individual, nu avem o idee comună despre cum trebuie să atacăm și ce trebuie să facem! 

Nu ne-a împiedicat gazonul să atacăm, am ajuns de foarte multe ori în preajma careului, dar totul era haotic, la nimereală, fără să fie ceva gândit, care să pună în valoare jucătorii noștri”, a spus „Baciul”, la Antena 1.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.