Handbal

„Legea Novak”, care impune 40% de sportivi români pe teren, a fost ANULATĂ! Decizia nu e definitivă » Ce echipă a câștigat prima bătălie în fața judecătorilor

CS Gloria Bistrița a obținut o primă victorie în demersul de a anula „Legea 40” a lui Eduard Novak, fostul ministrul al Sportului.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 14 octombrie 2023

CS Gloria Bistrița a obținut o primă victorie în demersul de a anula „Legea 40” a lui Eduard Novak, fostul ministrul al Sportului. 

Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, a lăsat moștenire „Legea 40”, cea care impunea echipelor din România, indiferent de sport, o cotă minimă de 40% de jucători români pe teren.

Entitățile sportive s-au opus cu vehemență. Unele au mers și în instanță, iar Clubul Sportiv „Gloria 2018” Bistriţa-Năsăud a avut câștig de cauză în prima fază.

Lovitură pentru legea lui Eduard Novak

Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Cluj a decis, în prima instanță, că „anulează Ordinul Ministerului Sportului nr. 500/2022 privind aprobarea Instrucţiunilor de stabilire a participării sportivilor de performanţă români, la nivel de seniori şi tineret, într-o pondere de minimum 40% din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, la sporturile de echipă”.

Partea pârâtă, în speță Ministerul Sportului, transformat acum în Agenția Națională pentru Sport și condus de Elisabeta Lipă, poate face recurs în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cluj.

9 handbaliste străineși 10 din România are Gloria Bistrița în lotul actual

Ce prevedea regulamentul din handbal în legătura cu legea promovată de Eduard Novak

Sezonul din handbal românesc a început cu multe semne de întrebare legate de aplicarea „Legii 40%”. Inclusiv în regulamentul postat pe site-ul Federației exista publicat un paragraf cu privire la acest aspect:

4.2. Nerespectarea de către cluburile de seniori și tineret participante în Liga Națională, Cupa României, Supercupa României și Divizia A, masculin și feminin, a dispozițiilor privind obligația respectării ponderii de minimum 40% sportivi de naționalitate româna din totalul de sportivi participanți care pot evolua pe teren pe parcursul unui meci, se sancționează conform Ordinului Ministrului Sportului nr.84/2023
- Regulamentul FRH

VIDEO. Răzvan Burleanu distruge legea promovată de Eduard Novak: „Este discriminatorie!”

>

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.