Rugby

Argentina, pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Placajul fabulos care a decis duelul cu Țara Galilor

+8 Foto
Argentina a învins Țara Galilor, scor 29-17, și este prima semifinalistă a Cupei Mondiale de rugby. „Pumele” ajung pentru a doua oară în istorie în „careul de ași”.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 14 octombrie 2023

Argentina a învins Țara Galilor, scor 29-17, și este prima semifinalistă a Cupei Mondiale de rugby. „Pumele” ajung pentru a treia oară în istorie în „careul de ași”.

Primul episod al înfruntării Europa - „Restul lumii”, din „sferturile” Cupei Mondiale, s-a disputat pe Stade Velodrome din Marseille.

Duelul din tribune a fost adjudecat de sud-americani, dar pe teren primii au lovit galezii. Dan Biggar a semnat un eseu în minutul 14, tot el a transformat, apoi a avut piciorul sigur dintr-o lovitură de pedeapsă. 

FOTO. Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale de rugby

Argentina a răspuns după minutul 39, prin două lovituri de pedeapsă transformate de Emiliano Boffelli. La cabine s-a intrat cu un avantaj european, 10-6.

Același Bofelli a adus „pumele” în avantaj imediat după pauză cu alte două lovituri de pedeapsă transformate, 12-10. Galezii au răspuns în minutul 55, cu un eseu reușit de Williams și transformat de Biggar, 17-12.

Au menținut avantajul până în minutul 68, când Joel Sclavi, proaspăt introdus, a finalizat cu eseu o acțiune prelungită de atac a argentinienilor.

Momentul decisiv s-a petrecut în minutul 74, la scorul de 19-17 pentru Argentina. Louis Rees-Zamit a plonjat spre eseu, dar a fost placat în aer și scos în decor cu doar câțiva centimetri rămași până în terenul de țintă advers. 

Galezii s-au precipitat, au pierdut posesia pe final, iar Sanchez a sprintat nestingherit pentru cel mai important eseu al carierei.

Argentina ajunge în semifinalele Cupei Mondiale pentru a treia oară în istorie. În 2015 încheia pe locul 4, o finală mică pierdută în fața Africii de Sud, scor 13-24. Singura medalie a venit în 2007, bronz, într-un turneu organizat tot în Franța.

Programul „sferturilor” Cupei Mondiale:

  • Țara Galilor - Argentina 17-29
  • Irlanda - Noua Zeelandă (14 octombrie, ora 22:00, Paris)
  • Anglia - Fiji (15 octombrie, ora 18:00, Marseille)
  • Franța - Africa de Sud (15 octombrie, ora 22:00, Paris)
  • Televizare: DigiSport, OrangeSport

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.