Campionate

Căpitanul echipei din Premier League: „Să plec de la Real Madrid a fost cea mai bună alegere”

Martin Odegaard la Real Madrid Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  duminică, 15 octombrie 2023

Căpitanul lui Arsenal, Martin Odegaard (24 de ani), a vorbit despre decizia de a o părăsi pe Real Madrid, susținând că a fost cea mai bună alegere din carieră.

Odegaard a ajuns la Real Madrid pe când avea doar 16 ani și era unul dintre cei mai promițători tineri jucători din lume. Norvegianul a prins doar 11 partide în tricoul Realului și a evoluat sub formă de împrumut la mai multe echipe.

Odegaard a evoluat pe rând la Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad și apoi, Arsenal, care l-a achiziționat definitiv de la Real Madrid pentru suma de 35 de milioane de euro.

Martin Odegaard a fost numit căpitanul „tunarilor” de către Mikel Arteta (41 de ani) în luna iulie a anului trecut, după doar un sezon și jumătate petrecut la Arsenal.

Martin Odegaard: „Să plec de la Real Madrid a fost cea mai bună alegere”

Odegaard a declarat că „Real Madrid este cel mai mare club din lume”, dar decizia de a părăsi echipa din capitala Spaniei a fost cea mai bună alegere: „Perioada mea de la Madrid a fost bună, deși mulți n-ar crede asta. A fost un capitol pozitiv pentru cariera mea.

Am învățat multe, m-am maturizat și am avut ocazia să mă antrenez alături de cei mai buni jucători din lume. Dar în final, să plec de la Real Madrid a fost cea mai bună alegere, îmi doream să joc mai mult și să continui să cresc. 

Am jucat pentru Real Madrid și sunt mândru. Poate că oportunitatea a venit cam devreme, dar cu siguranță a fost o experiență grozavă. Sunt mulțumit cu decizia pe care am luat-o, dacă nu treceam pe la Real Madrid nu aș fi atins nivelul pe care-l am acum”.

Martin Odegaard: „Real Madrid este cel mai mare club din lume”

Odegaard afirmă că echipa pe care a decis să o părăsească este cea mai bună din lume: „Presiunea se simte când joci la cel mai mare club din lume, Real Madrid, indiferent dacă ești Ronaldo, Beckham, sau orice jucător”.

Norvegianul și-a prelungit recent contractul cu Arsenal până în 2028. Mijlocașul de creație este cel mai important în jocul lui Mikel Arteta, iar Odegaard a demonstrat asta prin performanțele sale. 

Odegaard, care este, de asemenea, și căpitanul naționalei Norvegiei, a marcat 28 de goluri și a oferit 15 pase decisive în cele 117 de apariții în tricoul lui Arsenal. 

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.