Nationala

Surpriza anunțată de Gazetă, confirmată! Pe cine a trimis Edi Iordănescu în atac

Edi Iordănescu/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Viorel Tudorache  —  duminică, 15 octombrie 2023

Edi Iordănescu, selecționerul României, ia în calcul să îl titularizeze pe Daniel Bîrligea (23 de ani) în centrul atacului României cu Andorra. Informația Gazetei a fost confirmată pe foaia oficială de joc.

  • România - Andorra se joacă azi, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima TV.
  • Partida se va juca doar cu copii sub 14 ani în în tribune, din cauza incidentele de la meciul împotriva naționalei din Kosovo, din septembrie.

UPDATE 20:30 / Bîrligea e titular în România - Andorra

Mutarea anticipată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor a fost confirmată. Edi Iordănescu l-a trimis din primul minut pe Daniel Bîrligea. 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, selecționerul nu e încă hotărât cu cine va juca „vârf” cu Andorra. Va alege între Alibec și Bîrligea, cu doar câteva ore înaintea partidei.

La antrenamentul de sâmbătă seară, Edi Iordănescu a testat tripleta ofensivă Moruțan - Bîrligea - Mihăilă.

Daniel Bîrligea ar putea fi titular cu Andorra

Pentru Bîrligea, atacantul de la CFR Cluj, ar fi debutul la echipa națională a României. La remiza albă cu Belarus a rămas în afara lotului de 23 de jucători.

El ar veni cu un plus de prospețime față de Alibec. Atacantul de la Muaither a fost titular cu Belarus și a fost schimbat în minutul 61, cu Ianis Hagi. Denis a fost titular în ambele meciuri ale naționalei doar la prima dintre cele 3 acțiuni din preliminariile EURO, la meciurile tur cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1).

În rest, la următoarele două, din iunie și septembrie, și-a împărțit meciurile ca titular cu George Pușcaș, care acum nu a fost convocat de Edi Iordănescu.

România - Andorra, echipele probabile

ROMÂNIA: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, A. Burcă, N. Bancu - R. Marin, Cicâldău, Stanciu – Moruțan, Alibec/Bîrligea, Mihăilă 
REZERVE: Fl. Niță, Târnovanu - Rațiu, A. Rus, Borza, M. Marin, Screciu, I. Hagi, Fl. Coman, D. Man D. Drăguș, Bârligea/Alibec 
SELECȚIONER: Edi Iordănescu (45 de ani)

ANDORRA: Iker Álvarez - Chus Rubio, Marc Valés, Pomares Ortega, Moisés San Nicolás, Joan Cervós - Jordi Aláez, Marc Rebés, Éric Vales, Izan Fernández - Cucu 
REZERVE: Josep Gómes, Marc García, Marc Pujol, Márcio Vieira, Aarón Sánchez, Kiko Pomares, Jordi Rubio, Ot Remolins, Èric de Pablos, Josep Gómes, Aleix Viladot, Víctor Bernat 
SELECȚIONER: Koldo Álvarez (53 de ani)

VIDEO. Imagini de la antrenamentul României

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.