Liga 1

6 amicale disputate ieri și azi de echipele din Superligă » FCU Craiova a reușit scorul zilei

Articol de Sergiu Alexandru  —  Sunday, 15 October 2023

Echipele din Superligă au profitat de pauza competițională, ca urmare a partidelor internaționale.

Sâmbătă și duminică echipele din Superligă au ales adversare din eșaloanele inferioare pentru a disputa partide de verificare. 

CFR Cluj, victorie cu Unirea Dej

Azi, CFR Cluj, locul 2 din Superligă, a ales să joace un amical cu Unirea Dej (locul 18 din Liga 2). Formația lui Andrea Mandorlini s-a impus cu 2-0. Ambele goluri au fost marcate de Luka Juricic. Atacantul a punctat în minutul 31, după ce Jefte a ratat un penalty, și în minutul 55, din fața porții.

Universitatea Craiova a câștigat cu Viitorul Pandurii Tg.Jiu

Universitatea Craiova (4 în Superligă) s-a duelat cu Viitorul Pandurii Tg.Jiu (11 din Liga 2). Iar trupa Dragoș Bon s-a impus cu 3-1. Au marcat Ișfan, Elvir Koljic și Marian Danciu.

Echipa de start Universitatea Craiova: 
1. Lazar - 23. Căpățînă, 35. Tomasec, 15. Badelj, 17. Borța - 4. Al. Crețu, 8. Mateiu, 14. Houri - 7. Ișfan, 20. Markovic, 28. Mitriță

Hermannstadt - CSC Șelimbăr 2-1

Hermannstadt (locul 6 din Superligă) a câștigat, 2-1, cu CSC Șelimbăr, liderul din Liga 2. Meciul a fost unul echilibrat, victoria echipei lui Măldărașanu venind în minutul 90, grație golului marcat de Fonseca. La pauză, scorul a fost 1-1, pentru formația din prima divizie marcând Valerică Găman.

Hermannstadt: Muțiu - Butean, Găman, Ciubotaru, Petrescu - Sota, Antoche, Biceanu, Jipa - G. Iancu, Paraschiv 
Au mai intrat: Uțiu, Căbuz, Medina, Bejan, Baba, Bucuroiu, Oroian, Balaure, Neguț și Fonseca

Meciul a fost marcat de un eveniment nefericit. Mijlocașul de la CSC Șelimbăr, Casian Soare (16 ani), a suferit o accindetare gravă: fractură de piramidă nazală. A fost dus la spital și operat de urgență.

„Operația a fost una reușită, așa că așteptăm cu interes momentul în care foarte talentatul fotbalist sibian va reveni pe teren în meciurile din Liga 2, competiție în care a debutat la numai 16 ani. Suntem alături de tine și te susținem, Casian!”, a anunțat Hermannstadt.

CSM Slatina - FCU Craiova 0-3

Aurelian Chițu (cu o dublă) și Jibril Ibrahim au fost decisivi pentru FCU Craiova (locul 10 din Liga 1) în amicalul din deplasare cu CSM Slatina (13 din Liga 2).

FCU Craiova: Gurău - Campagnucci, Lacroix, Danny, Padula - Achim, Van Durmen - Baeten, Chițu, Bahassa - Blănuță

La finalul meciului, patronul Adrian Mititelu a tras concluziile: „Nu putem să judecăm echipa după meciul de azi. Jucătorii sunt foarte încărcați. A fost un antrenament pentru meciul greu de la Iași. Am avut o săptămână foarte grea”.

FC Botoșani continuă forma proastă

 Trupa lui Dan Alexa, ultima din Liga 1, fără nicio victorie, a pierdut și amicalul cu FC Zimbru (locul 4 din prima ligă din Moldova), scor 1-2. 

Alin Șeroni a deschis scorul, în minutul 9, dar Zimbru a revenit până în pauză, prin Căruntu (31) și Misaraș (44). 

FC Botoșani: Ducan - Petro, Mutombo, Șeroni, Țigănașu - Florescu, Casap, Jaly - Dragu, Pinson, Ilici 
Rezerve: Ureche, Gustavo, Creț, Olinga, Cioiu, Dican

Petrolul, victorie pe final

Petrolul (7 în Superligă) s-a duelat cu Gloria Buzău (3 din Liga 2). Meciul s-a jucat la Buzău, iar ploieștenii s-au impus cu 2-1. 

Buzoienii au avut 1-0, prin golul marcat de Cristi Dumitru (64), dar Țicu (70) și Mitrov (74) au adus victoria echipei lui Pîrvu. 

Echipa de start: Zima - Meijers, Papp, Huja, Doua - Radu, Jefferson, Hanca - Jair, Grozav, Roman 
Rezerve: Gavrilaș, Dumitriu, Garutti, Pedro, Petrovic, Mitrov, Vraciu, Constantinescu, Omrani, Țicu

Revine Superliga 

Etapa 13-a din Superligă începe pe 20 octombrie, cu meciul UTA - Rapid (21:00). Runda se va încheia pe 23, cu meciul CFR Cluj - Oțelul (21:00).

Programul etapei a treia 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.