Nationala

Cine a fost MVP în România - Andorra » 4 „tricolori”, sub media echipei

Articol de David Marinescu  —  Monday, 16 October 2023

România a făcut un meci foarte bun cu Andorra și s-a împuns cu 4-0, în preliminariile EURO 2024.

Naționala antrenată de Edi Iordănescu a avut o prestație fără greșeală pe Arena Națională, în fața a 22.000 de copii, și a trecut pe primul loc, profitând de pasul greșit făcut de Elveția (3-3 cu Belarus).

Ianis Hagi, cel mai bun în România - Andorra

După un început liniștit, „tricolorii” s-au dezlănțuit în repriza secundă, reușind să marcheze trei ori, prin Nicolae Stanciu (23), Ianis Hagi (28) și Răzvan Marin (44, penalty). Iar după pauză, Florinel Coman a stabilit scorul final (50).

Implicat la trei dintre goluri, Ianis Hagi a fost desemnat omul meciului de Gazeta Sporturilor. Mijlocașul de la Alaves a dat golul de 2-0, a obținut penalty-ul care a dus scorul la 3-0 și i-a pasat decisiv lui Florinel Coman. Pentru prestația lui, Ianis Hagi a primit nota 8, cea mai mare.

Din echipa României s-au mai remarcat Florinel Coman, Nicolae Stanciu și Răzvan Marin, care au luat 7. 

La polul opus s-au aflat aproape toți jucătorii intrați la pauză. Cu excepția lui Adi Rus, notat cu 6, restul „tricolorilor”, Cicâldău, Marius Marin, Alibec și Mihăilă, au luat 5.

7a primit Edi Iordănescu

Notele GSP după România - Andorra

Ianis Hagi, al treilea gol la națională

Ianis Hagi a marcat aseară al treilea său gol la naţională, el înscrisese ultima dată în partida din deplasare cu Germania, în octombrie 2021, în preliminariile pentru Mondialul din 2022. Ianis a scos și penalty-ul din minutul 42, când VAR a sesizat faultul lui Marc Garcia, care l-a lovit fără minge, și a dat și pasa de gol la reușita de 4-0 a lui Coman. 

Peste câteva zile, pe 22 octombrie, Ianis Hagi, care a evoluat aseară a 28-a oară pentru “tricolori”, va împlini 25 de ani

Pe lângă victorie sunt fericit că am reușit să deblocăm jocul cu o fază fixă. Mă bucur pentru Ianis Hagi pentru că a marcat după mult timp, a produs pentru echipă. Mă bucur mult pentru Florinel Coman, dar nu în ultimul rând pentru Bîrligea. A fost un debut, l-am aruncat cu toată încrederea. Sunt elemente bune după acest meci.

- Edi Iordăenescu

Clasamentul din grupa României

VIDEO Edi Iordănescu: „Băieții ăștia dau totul pentru echipa națională, am spus-o în mai multe rânduri că suntem uniți, că suntem o familie”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.