Rugby

Franța acuză după eliminarea de la Cupa Mondială de rugby » Faza controversată care ar fi putut schimba tot: „Simt multă frustrare și dezamăgire”

+11 Foto
Africa de Sud a învins Franța, scor 29-28, și a completat „careul de ași” al Cupei Mondiale de rugby. Francezii se plâng de arbitrajul lui Ben O’Keeffe, oficial din Noua Zeelandă.

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 16 octombrie 2023

Africa de Sud a învins Franța, scor 29-28, și a completat „careul de ași” al Cupei Mondiale de rugby. Francezii se plâng de arbitrajul lui Ben O’Keeffe, oficial din Noua Zeelandă. 

  • Semifinala Noua Zeelandă - Argentina se joacă vineri, 20 octombrie, de la ora 22:00 
  • Africa de Sud va juca în penultimul act împotriva Angliei, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 22:00
  • România a făcut parte din grupa B la Cupa Mondială de rugby și a părăsit competiția cu înfrângeri pe linie în duelurile cu Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. Detalii AICI!

Franța, țara-gazdă a Cupei Mondiale și una dintre favoritele la trofeu, a fost eliminată de campioana en-titre. Un meci dramatic, decis de mici detalii.

Scandal de arbitraj la Cupa Mondială de rugby

Francezii consideră că arbitrul Ben O’Keeffe a greșit într-un moment-cheie al partidei. În debutul înfruntării, când gazdele conduceau cu 7-0, Eben Etzebeth a ieșit din dispozitiv și a comis o eroare care ar fi putut fi penalizată cu un cartonaș galben și cu eseu de penalizare în favoarea Franței. Rugbistul sud-african era ultimul apărător în acea acțiune.

Momentul în care Etzebeth deviază mingea

Doar că arbitrul O'Keefe a considerat că Etzebeth a deviat mingea înapoi. La acțiunea imediat următoare, Arendse a reușit un eseu pentru Africa de Sud. În loc unui 14-0 în favoarea europenilor, tabela arăta 7-7.

Fanii francezi au răbufnit. Poziția lor a fost susținută și de căpitanul naționalei. 

„Simt multă frustrare și dezamăgire. Dacă privim înapoi la unele decizii de arbitraj, aceste senzații se accentuează. Nu vreau să par un tip care se tot plânge în legătură cu arbitrajul, dar nu sunt sigur că oficialii au fost la cel mai înalt nivel în acest meci”, a spus Antoine Dupont, căpitanul Franței.

Programul „sferturilor” Cupei Mondiale de rugby:

  • Țara Galilor - Argentina » 17-29
  • Irlanda - Noua Zeelandă » 24-28
  • Anglia - Fiji » 30-24
  • Franța - Africa de Sud » 28-29

Citește și alte știri din rugby: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.