Campionate

Jucătorul care a fost în probe la Dinamo, în centrul unui scandal imens la Haifa din cauza războiului!

Dia Saba

Articol de Beno David  —  marţi, 17 octombrie 2023

Dia Saba, 30 de ani, mijlocașul ofensiv israelian de origine arabă care s-a pregătit cu Dinamo în 2015, refuzând o ofertă de 35.000 de euro anual, a intrat în conflict la Maccabi Haifa din cauza războiului. Fanii și un fost căpitan al echipei au cerut să fie dat afară: „Dia Saba nu mai poate juca la noi".

Dia Saba avea 22 de ani în vara lui 2015, când a venit la Dinamo pentru o probă. Mijlocașul ofensiv israelian de origine arabă, aflat atunci sub contract cu Maccabi Netanya, s-a antrenat și a jucat alături de „câinii roșii" în cantonamentul de la Brașov, dar nu s-a transferat în cele din urmă în Ștefan cel Mare. Nu l-a convins oferta dinamoviștilor, i s-a părut mult prea mică, doar 35.000 de euro pe sezon.

Dia Saba a refuzat Dinamo și a ajuns să câștige două milioane de euro anual!

S-a întors la Netanya și, financiar, a câștigat mult mai bine în carieră. Trei ani mai târziu s-a transferat la Hapoel Be'er Sheva, în 2019 a ajuns la Guangzhou R&F, în China, unde a avut 1,2 milioane de euro salariu.

În 2020-2022, a fost răsplătit cu 4 milioane în total la Al-Nasr Dubai (Emirate). Încă o jumătate de stagiune în Turcia, la Sivasspor. Și, din ianuarie 2023, e la Maccabi Haifa. A semnat pentru trei sezoane și jumătate, fiind cel mai bine plătit jucător la Haifa, cu 600.000 anual net.

Dia Saba a refuzat să condamne teroriștii Hamas după masacrul din 7 octombrie. Și soția implicată

Acum, la 30 de ani, Saba e în mijlocul unui conflict uriaș la club. Jucătorul a refuzat să-i condamne public pe teroriștii Hamas. Iar soția sa, Narmen, a scris o postare în care spunea că și în Fâșia Gaza mor copiii.

Fanii lui Maccabi cer insistent conducerii grupării să-i rupă contractul mijlocașului. În același timp, Yaniv Katan, fost căpitan al echipei, a declarat: „Dia Saba nu mai poate juca la noi". Chiar dacă nevasta lui și-a cerut scuze, motivând că a fost înțeleasă greșit. „La revedere! Să se întoarcă în Turcia, îi plătesc eu biletul de avion", a tunat Katan.

Campionatul Israelului ar putea fi scurtat din cauza războiului

Duminică, șefii federației israeliene se reunesc iar pentru a lua o decizie asupra campionatului intern. Într-o perioadă critică, e posibil ca această ediție, 2023-2024, să fie scurtată din cauza războiului. Unele cluburi, printre ele Maccabi Haifa, Beitar Ierusalim și Ashdod (de mâine și Hapoel Be'er Sheva), au reluat pregătirea. Condiția a fost ca antrenamentele să fie aproape de locuri sigure care au bunker. Jucătorii străini au părăsit țara și sunt zvonuri că unii nu mai vor să se întoarcă în Israel.

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.