Tenis

Ce surpriză! Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Transylvania Open de locul 133 WTA

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur FOTO Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  Tuesday, 17 October 2023

Sorana Cîrstea, locul 26 WTA, favorita principală de la Transylvania Open, a părăsit turneul încă din primul tur, învinsă în minimum de seturi de Eva Lys (21 de ani, 133 WTA). Reprezentanta României a evoluat sub parametri și a cedat în două seturi, 3-6, 3-6, după o oră și 14 minute.

Sorana n-a fost deloc în apele ei, un detaliu vizibil încă din startul meciului programat ca main-event marți seara. Derulând înapoi, semnele nu erau deloc îmbucurătoare judecând după precedentele două turnee jucate de Cîrstea - Ningbo și Beijing, ambele pe pământ chinez - unde Sori reușise o singură victorie înainte de a pierde două meciuri la rând.

Sorana Cîrstea, departe de forma ideală la Cluj

Nici statutul de favorită principală și nici publicul de acasă n-au schimbat datele problemelei, iar criza de formă a „sfertfinalistei” de la New York s-a extins și la Transylvania Open.

Jocul la limită propus de Sorana, în special pe suprafețele rapide, cum e și cea din „BTarena”, n-a funcționat deloc pentru „veterana” de 33 de ani. Un amalgam de mingi trimise în burta fileului, un serviciu moale și fără penetrare și lipsa de inspirație în momentele-cheie au scris, în mare măsură, soarta secvenței inaugurale. 

Fără să forțeze în mod special, nemțoaica de 21 de ani a acceptat „cadourile” venite cu nemiluita din partea opusă a terenului, iar scorul a luat rapid amploare.

Eva Lys conducea cu 5-2 după mai puțin de o jumătate de oră, iar publicul gălăgios de la Cluj începea să-și piardă din entuziasm și decibeli. Sorana a mai putut repara prea puțin din „pagubele” produse, astfel că adversara sa și-a adjudecat setul la trei.

Sorana Cîrstea, eliminare fulgerătoare la Transylvania Open

Revirimentul s-a lăsat mult așteptat în manșa secundă, însă, cu excepția unor mici „sclipiri” care au ridicat sala clujeană în picioare, Sorana a continuat să joace sub standarde, pasiv. 

Mereu în spate pe tabelă, Cîrstea nu și-a găsit echilibrul, a continuat să greșească din toate pozițiile, finalul aparținându-i în totalitate jucătoarei din Germania. Eva Lys a luat ultimele două game-uri la zero, stopând neașteptat și fulgerător aventura Soranei de la Cluj.

VIDEO Imagini surprinse la Cluj, la petrecerea jucătoarelor

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.