Nationala

Se roagă pentru eșecul României! Situație absurdă în preliminariile EURO 2024: naționala e obligată să piardă pentru a spera la calificare

Irlanda nu mai poate prinde primele două poziții în grupa B preliminară pentru EURO 2024. / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  Wednesday, 18 October 2023

Irlanda nu mai poate prinde primele două poziții în grupa B preliminară pentru EURO 2024. Speră la calificarea doar prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor, lucru care atrage un paradox incredibil. Irlandezii trebuie să piardă în ultima rundă, în fața Olandei, apoi să spere că România și Albania se încurcă.

Irlanda n-a mai participat la un turneu final din 2016. Șansele sunt mici și în actuala campanie. Irlandezii au nevoie ca toate „indirectele” să se alinieze și de un rezultat atipic în grupa lor.

Pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, Irlanda se deplasează în Olanda, în ultima rundă a grupei B. Naționala pregătită de Stephen Kenny trebuie să piardă meciul contra batavilor pentru a-și menține vii șansele la EURO 2024.

Socoteli complicate în drumul spre EURO 2024

Motivul? Calificarea în play-off-ul pentru Euro 2024 depinde de clasamentul din Nations League, unde Irlanda a încheiat ultima ediție pe locul 26. Pentru a prinde un loc la baraj, irlandezii se roagă ca numai 2 echipe cu o clasare mai proastă în Nations League să prindă un loc direct la Euro!

Turcia (35) s-a calificat deja matematic, iar Slovacia (43) e și ea aproape de turneul din Germania. În acest moment, cu două etape rămase de jucat, doar trei țări le mai pot bloca drumul spre baraj: Grecia, Albania și ROMÂNIA!

Grecia e chiar colegă de grupă cu Irlanda, iar „insularii” îi pot sabota șansele de calificare directă runda viitoare, când au meci cu principala rivală a elenilor, Olanda. Un eșec al Irlandei îi trimite pe batavi la Euro.

Mai rămân Albania și România care conduc grupa E, respectiv grupa I. Irlanda își dorește cu orice preț cu Albania și România să rateze calificarea la Euro, situație în care ar ajunge la baraj.

Mai precis, irlandezii speră ca Polonia și Israel să se califice direct la Euro 2024, situație în care ar elibera două locuri de baraj pentru Norvegia, respectiv Irlanda.

Clasamentul ultimei ediții din Liga Națiunilor: 

FOTO: UEFA

În grupa I preliminară, Israel are 11 puncte, 5 sub România, dar și două meciuri mai puțin disputate.

În grupa E, Albania este lider. Are 13 puncte, 3 peste Polonia. Polonezii au și un meci în plus disputat. Doar matematic s-ar putea întâmpla un miracol.

Cum arată în acest moment play-off-ul din Liga Națiunilor

UEFA a actualizat calculele după rezultatele din ultima săptămână. Conform clasamentelor la zi, în play-off-ul din Liga Națiunilor s-au califica în acest moment:

  • Traseul A: Croația/Estonia vs Italia/Polonia 
  • Traseul B: Israel/Islanda vs Bosnia/Finlanda 
  • Traseul C: Georgia/Luxemburg vs Grecia/Kazahstan

VIDEO. Edi Iordănescu, mesaj puternic: „O să-i apăr pe acești băieți chiar și când nu o să mai fiu selecționer, nu pot fi acuzați că nu dau totul”

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.