Constantin Din a rămas în continuare președintele FRH, cu toate că în ședința Consiliului de Administrație s-a pus problema schimbării sale. Acesta a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce consideră că i-ar fi nemulțumit pe cei care au dorit schimbarea sa din funcție.
De asemenea, Constantin Din a amintit și de realizările sale din primul an de mandat.
VIDEO. Constantin Din: „Am solicitat asta la începutul ședinței”
- Domnule președinte, după mai bine de 5 ore de ședință s-a decis rămânerea dumneavoastră în funcție. Cum au decurs discuțiile?
- A fost o ședință relativ lungă care a avut pe ordinea de zi convocarea Adunării Generale pe control. Să vină, să controleze lucrurile de care eu și federația suntem arătați cu degetul.
- Și de aici?
- Am făcut o solicitare pentru Agenția Națională de Sport, în care să vină să controleze aspectele solicitate de persoanele respective. De asemenea, am solicitat un control de la Curtea de Conturi ceea ce înseamnă bugetul de stat. Și un audit extern pentru celelalte venituri. Sper să se poată face un audit de către o societate din primele patru. Persoanele care m-au acuzat de lucruri nefirești au votat și împotriva acestor controale. E foarte straniu! Eu pot să asigur că FRH este transparentă și aceste controale se vor efectua și le vom prezenta Adunării Generale.
- De ce un președinte este atât de contestat după ce în urmă cu doar un an și jumătate a câștigat alegerile ușor?
- Eu am anunțat în campanie, dar și ulterior, că scopul meu este de a stopa corupția. Din fericire, meciurile de handbal, și aici mă refer la cele din ligile naționale, se desfășoară pe teren. Mai sunt greșeli de arbitraj, dar nu cu intenție. Nu mai sunt acte de corupție și acesta este un lucru bun. Faptul că această situație deranjează anumite cluburi, a declanșat o campanie împotriva mea și a federației.
- Mai e susținută o astfel de campanie după ceea ce s-a întâmplat azi?
- Din ce informații am, nu cred că va mai fi. Pentru a-i liniști pe oamenii din handbal am solicitat aceste controale. Cred că lumea handbalului apreciază ceea ce s-a întâmplat în acest an! Suntem singura federație care are calificări la turnee finale cu toate echipele naționale, care sunt 12! Și mai sunt și altele dacă doriți să mai ascultați.
- Vă ascultăm.
- Am reușit să organizăm două campionate europene în curs de un an, cele de la Pitești și Mioveni. Am reușit să ne clasăm pe locul 3 și am obținut o medalie după foarte mulți ani. Am demarat acțiuni asupra centrelor de copii și juniori. Mai exact, am început prin acordarea unor cantonamente gratuite câștigătoarelor campionatelor naționale la toate categoriile de vârstă. Am oferit premii în bani celor mai buni jucători, ceea ce nu s-a întâmplat în România. Am oferit gratuit tuturor echipelor înscrise în campionatul național de copii și juniori câte un rând de echipament. Am dat peste 4.000 de mingi cluburilor! Și mai urmează ceva inedit.
- Ce anume?
- Urmează să mai distribuim tuturor cluburilor din campionatul național câte un laptop pentru a implementa o aplicație care să ne ajute în ținerea raportului online și imediat după meci oferă statistici în timp real pentru îmbunătățirea pregătirii. Lucrurile acestea o să le implementăm și la nivelul campionatelor de la copii și juniori. Astea sunt doar câteva lucruri pe care le-am făcut în decurs de un an de zile. Cred că majoritatea se bucură de ceea ce am făcut.
- Din ce ați promis la început, ce considerați că va fi greu să implementați și să duceți la bun sfârșit?
- Din fericire, cu ceea ce m-am prezentat în fața alegătorilor au fost propuneri pentru un mandat. Cu bucurie peste 70% din ceea ce am promis am implementat. Inclusiv ceea ce am spus că am făcut pentru copii și juniori a fost un punct important din proiectul meu pentru a sprijini financiar cluburile de copii și juniori. Aceste lucruri primite gratuit nu duc decât la diminuarea efortului financiar pe care cluburile trebuie să le facă.
- Să înțeleg că n-aveți nicio problemă mai complicată?
- O problemă delicată pe care o văd este cea legată de organizarea asociațiilor județene. Aici trebuie să muncim cu toții pentru a le actualiza. Să încercăm uniformizăm toată partea de organizare a federației și a asociațiilor județene astfel încât să avem un țel comun și activitatea să devină mai simplă. Sper să găsesc înțelegere la oamenii care au finanțat aceste asociații pentru că sunt unele asociații sunt înființate pe o lege mai veche și nu sunt actualizate, iar legea s-a schimbat. Mulți dintre fondatori nu mai sunt în viață și e foarte greu să stabilizăm acest lucru.
{{text}}