Mama lui Drăgușin ne aduce cu picioarele pe pământ. Pentru cei care stau cu picioarele pe gazon, 40.000 de euro înseamnă mărunțiș.
O mamă își apără fiul. Nimic mai firesc, pe spiritul matern se clădește lumea. Svetlana Drăgușin a sărit în apărarea fiului ei, Radu. Radu Drăgușin, fundaș central la Genoa și la naționala României.
Tânărul de 21 de ani este probabil cel mai în vogă fotbalist român, cu prezențe solide atât la echipa de club, una de tradiție în Serie A, cât și la naționala aflată în cursa pentru Euro 2024.
Colegul lui Nicolo Fagioli
Numele lui Drăgușin a apărut pe nepusă masă și cumva prin ricoșeu în scandalul pariurilor din Italia, așa numitul Scommessopoli. Nicolo Fagioli, internațional italian și parior înrăit, unul dintre principalii actori ai scandalului, a ales să colaboreze cu organele de anchetă.
Asta, mai pe înțelesul tuturor, înseamnă că a acceptat să toarne. Iar printre mărturiile (turnătoriile) mijlocașului de la Juventus, apare și numele lui Radu. Cel de la care Nicolo ar fi împrumutat 40.000 de euro acum un an și jumătate. Ca să își cumpere un ceas, precizează impresarul lui Drăgușin, Florin Manea.
Varianta neagră
Cazul care implică de la o zi la alta tot mai multe nume de fotbaliști, mulți de prim-plan, poate avea dezvoltări neașteptate. Între scenariul catastrofic al auto-proclamatului oracol Mitică Dragomir ("S-a nenorocit!"), demontat de el însuși la fraza următoare ("Doar nu o fi prost să recunoască și dacă știa că ăla pariază!"), și versiunea unui împrumut nevinovat, între colegi care se știau de la 16 ani, este posibil să aflăm orice.
Varianta neagră ar fi că Radu știa pentru ce sunt banii sau, mai mult decât atât, că "împrumutul" era o formă prin care el însuși paria.
Radu Drăgușin și coechipierii de la Genoa, foto: ImagoCealaltă lume
Pentru confortul nostru cerebral, să rămânem pe ipoteza că tânărul internațional român și-a împrumutat cu bună credință un camarad de juniorat să își cumpere un ceas.
De aici încolo intrăm însă în altă lume, aceea fotbaliștilor. Mai exact a banilor fotbaliștilor. Doamna Drăgușin ne atrage atenția, pe bună dreptate, că lucrurile acolo se petrec altfel decât în lumea...
Cum să îi spunem? Reală? A sărăcanilor care cumpără bilete și abonamente din care fotbaliștii mai apoi își iau salariile care le permit să își satisfacă toate capriciile. Să își cumpere ceasuri de zeci de mii de euro. Printre altele.
50.000 de euro este un ceas Rolex. În lumea aceasta a fotbaliştilor, 40.000 de euro nu reprezintă chiar o sumă atât de mare, cu toată lipsa de modestie. Dacă vorbeam de un milion de euro, probabil ne-am fi făcut griji.
Svetlana Drăgușin
Rolex? Nu e cam ieftin?
E clar acum. 40.000 e mărunțiș și doar de la un milion încolo aveam un deranj. Așa, la niște jdemii de euro, e doar un subiect pe care să îl mestece presa avidă de mizerii.
Dar Rolex de 50.000, doamna Drăgușin? Nu-i cam demodat, cam ieftinăciune? De ce nu un Patek Philippe? Sau un Richard Mille, faimosul ceas cu mecanismul la vedere la care făcea reclamă Rafa Nadal? Ia vedeți cam cât costă o jucărie din aceea!
Dar oricum, doamnă, este bine că ne aduceți cu picioarele pe pământ. Să știm pe ce lume trăim. De fapt, pe ce lumi trăim. A lor și a noastră. Cum s-ar zice, uniți sub tricolor, diferențiați la ceasuri.
{{text}}