Nationala

Săndoi laudă naționala: „Merităm să fim pe primul loc” + Are încredere în tricolori: „Elveția e superficială”

Emil Săndoi, fostul selecționer al României U21, a lăudat echipa națională de seniori pentru parcrusul din preliminariile EURO 2024.

Articol de Cătălin Stroia, Andrei Furnigă (video)  —  joi, 19 octombrie 2023

Emil Săndoi, fostul selecționer al României U21, a lăudat echipa națională de seniori pentru parcrusul din preliminariile EURO 2024.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Elevii lui Edi Iordănescu sunt pe primul loc, cu un punct peste Elveția și 5 peste Israel, rivalele la calificare și adversarele din ultimele meciuri din grupa preliminară.

VIDEO. Săndoi: „România merită să fie pe primul loc”

>

„Eu cred că suntem ok din punct de vedere al punctajului și al rezultatelor. Înainte de meciurile cu Israel și Kosovo am zis că ne doream cu toții 6 puncte. Sigur că și cele 4 puncte au fost bune, deși mi-aș fi dorit mai degrabă victorie cu Israel și egal cu Kosovo. Nu a fost așa, dar a fost ok totuși. 

Acum, vorbind de această dublă, chiar dacă toată lumea zicea că sunt meciuri ușoare, să știți că punctele se fac greu. Prima poziție pe care o avem nu e conjuncturală. Dacă luăm în considerare valoarea individuală a jucătorilor și a echipelor, România fost cea mai constantă din această grupă vorbind despre rezultate. Privind lotul Elveției, ei au făcut mai mulți pași greșiți decât noi. Israel are o înfrângere. 

Din punctul de vedere al constanței în rezultate, merităm să fim pe primul loc. E adevărat, urmează două partide de foc. Până la urmă, nici nu mai știm ce se poate întâmpla în grupa asta, vedem ce situație tensionată e în israel. Îmi e greu să cred că într-o lună se vor clarifica lucrurile acolo”, a declarat Săndoi, la Gala Performanței și a Excelenței. 

Săndoi: „Elveția a fost superficială în ultimele meciuri”

„Parcă am văzut o echipă a Elveției superficială în ultimele meciuri. Noi am fost foarte conectați și concentrați în toate partidele. La ultimul joc, cu Andorra, eram favoriți cerți. Am început capacitați, cu dăruire, din primul minut. Aspectul acesta e cel mai important, trebuie subliniat. 

Această dorință poate ne-a tranmis-o și rezultatul meciului Elveția - Belarus (n.r. - 3-3). Cea mai importantă e implicarea jucătorilor care poartă tricourile echipelor naționale. Cred că în ultima perioadă, această implicare a fost fără reproș”, a mai declarat Săndoi.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.