Nationala

Ce se întâmplă cu Israel - România » UEFA a luat azi decizia cu privire la meciul decisiv pentru calificare

Articol de Beno David, Sergiu Alexandru  —  joi, 19 octombrie 2023

UEFA a emis azi un comunicat în care anunță ce se va întâmpla cu partidele europene pe care naționala Israelului și echipele israeliene care joacă în cupele europene.

Ca urmare a războiului din Israel, forul european a anunțat că niciun meci internațional nu se va juca în Israel. Ceea ce înseamnă că partida Israel - România, programată pe 18 noiembrie, la Ierusalim, se va juca pe teren neutru.

Israel - România se va juca pe teren neutru

Aflate în luptă pentru un loc de calificare la EURO 2024, România și Israel nu se vor mai duela în Israel, ci pe un stadion dintr-o altă țară, pe care israelienii îl vor alege.

„După o atentă evaluare a situației curente din întregul teritorul din Israel, Comitetul Executiv al UEFA a decis că niciun meci euroepean nu se va juca în Israel, până la o dată ulterioară.

Federației din Israel și cluburilor Maccabi Haifa și Maccabi Tel Aviv li s-a cerut să propună stadioane alternative (care trebuie să respecte regulile UEFA) din afara Israelului pentru meciurile de pe teren propriu”, se arată pe site-ul UEFA.

Israel și România se luptă pentru EURO 2024

România și Israel speră la calificarea la EURO 2024. „Tricolorii” sunt lideri în grupă, cu 16 puncte. Au un punct peste Elveția, care are un meci în minus, și 5 peste Israel, care are două partide în minus. 

Israel mai are de jucat cu Elveția, România, Kosovo și Andorra, în timp ce România întâlnește, pe lângă Israel, naționala Elveției. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.