Liga 1

VAR inexplicabil » L-au „uitat” pe Bordeianu în analiza VAR?!

Faza care a dus la anularea golului înscris de Sepsi // foto: captură DigiSport

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 19 octombrie 2023

Sepsi OSK a înscris în minutul 81 al meciului cu Poli Iași, scor 0-1, însă reușita covăsnenilor a fost anulată pe motiv de ofsaid, după mai bine de 6 minute în care arbitrii din camera VAR și „centralul” Andrei Chivulete au analizat faza.

Condusă de Poli Iași din minutul 48, atunci când Luis Phelipe a finalizat o fază bine închegată a gazdelor, Sepsi a sărbătorit egalarea în minutul 81.

La acea fază, tânărul Denis Rența a centrat în careul advers, căutându-l pe Gabriel Debeljuh. Atacantul croat a întins piciorul, mingea a căzut pe gazon fără să fie clar dacă a atins-o Debeljuh, l-a lovit pe Rareș Ispas și a intrat în poartă.

VAR inexplicabil în Poli Iași - Sepsi OSK

După mai bine de 6 minute de analiză, reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Nu a fost o decizie direct din camera VAR, unde s-au aflat Bogdan Dumitrache și Marius Marchidanu, ci i-a aparținut „centralului” Andrei Chivulete, chemat să judece faza la monitorul de la marginea terenului.

Cel mai probabil, deși vorbim despre o fază factuală, motivul pentru care Chivulete a fost chemat să vadă faza a fost pentru a decide dacă Debeljuh, considerat a fi în ofsaid, a influențat faza.

Debeljuh, încercuit, a fost considerat în ofsaid

Arbitrul de centru a considerat că da și, ca atare, a anulat golul pe motiv de ofsaid.

L-au „uitat” pe Bordeianu?! 

Inexplicabil este însă modul în care arbitrii din camera VAR au trasat liniile.

A părut că aceștia s-au raportat la umărul drept al lui Rareș Ispas, deși părea că Mihai Bordeianu avea un picior mai aproape de poartă. Cel mai probabil, dacă linia ar fi fost trasată pe piciorul lui Bordeianu, Debeljuh n-ar mai fi fost în afara jocului, iar golul ar fi rămas valabil.

Linia este trasată printre picioarele lui Bordeianu, deși piciorul lui drept pare a fi mai aproape de poartă decât umărul lui Ispas

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.