Liga 1

Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni

Gazeta reia ultimele 6 luni din cariera lui Vali Crețu (stânga) la FCSB. Pare o poveste SF, în care soarta fundașului dreapta în vârstă de 34 de ani s-a schimbat de la o zi la alta.

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 20 octombrie 2023

Gazeta reia ultimele 6 luni din cariera lui Vali Crețu la FCSB # Pare o poveste SF, în care soarta fundașului dreapta în vârstă de 34 de ani s-a schimbat de la o zi la alta

Deși fusese contestat vehement de propriul patron, Crețu a semnat în mai 2023 prelungirea contractului cu FCSB, dar avea o înțelegere cu Becali: dacă echipa era eliminată din Europa, ceea ce s-a și întâmplat, atunci contractul putea fi întrerupt. Totuși, vicecampioana a decis să-l păstreze pe fotbalist.

Ulterior, clubul s-a asigurat că poate să scape de Vali la mijlocul sezonului, fără să-i mai plătească și în 2024 salariul de 10.000 de euro lunar. Becali l-a convins pe Crețu să semneze rezilierea contractului, acțiune valabilă de la 31 decembrie 2023.

Pentru că a apreciat evoluțiile fundașului dreapta din ultimele etape, patronul FCSB s-a răzgândit și e tentat acum să-l păstreze pe Crețu măcar până la finalul stagiunii. 

Continuă așadar roller coaster-ul cu Vali Crețu personaj principal, jucătorul care în ultimele 6 luni a trecut de la „nu mai calcă pe iarbă la FCSB în viața lui” la „pe ăsta îl țin, și-a făcut datoria față de noi”.

Valentin Crețu la FCSB, cronologie uluitoare în ultimele 6 luni

4 aprilie 2023 » După FCSB - Sepsi 2-1 în play-off-ul campionatului precedent, Becali îl informa public pe Crețu că nu va mai juca niciodată la FCSB: „Ne trebuie fundași. Vali Crețu nu mai calcă pe iarbă la FCSB în viața lui, nu mai intră niciodată! Ce prostii a făcut cu Sepsi, ce emoții mi-a dat... Mi-a ajuns!”.

24 mai 2023 » Crețu nu a mai jucat deloc aproape două luni. În ciuda declarațiilor făcute de patronul echipei, Vali a oferit în mai un interviu în care preciza că există o mare posibilitate să continue la roș-albaștri: „Sunt șanse să rămân! Deocamdată nu m-am înțeles cu alt club”.

25 mai 2023 » De nicăieri, Crețu își prelungește înțelegerea cu FCSB pentru încă un sezon.

18 august 2023 » Becali anunță curățenia după eliminarea din preliminariile Conference League, 0-0 și 0-2 cu Nordsjaelland în turul III. Crețu, vizat direct: „Cordea a plecat, o să luăm 1,3 milioane de euro pe el. Pleacă și Vali Gheorghe, să vedem unde. O să plece și Crețu. Sunt cam mulți prin vestiar”.

21 august 2023 » În cadrul unui dialog cu jurnaliștii, finanțatorul roș-albaștrilor spune cu subiect și predicat că s-a despărțit de fundașul dreapta: „Crețu a plecat!”.

28 august » Crețu continuă însă să se antreneze cu FCSB și, incredibil!, intră pe finalul meciului pierdut cu UTA (1-2) la Arad.

30 august 2023 » Mihai Stoica, managerul FCSB, declară că Vali va rămâne la vicecampioană: „Probabil Crețu nu va mai pleca. Nici nu are unde”.

3 septembrie 2023 » Crețu profită de suspendarea lui Pantea și e integralist în victoria cu Universitatea Craiova (3-0) din Ghencea, face un meci foarte bun, dar Becali spune că „pleacă în iarnă, în decembrie. Și-a scos banii. Normal, trebuia să joace Ovidiu Popescu fundaș dreapta, dar uite că l-au ales pe Crețu”.

19 octombrie 2023 » Crețu face un alt meci foarte bun, cu Hermannstadt (2-2), și pare că și-a mai câștigat câteva luni în roș-albastru. „Crețu are contract până în iarnă. Dar să vedem dacă ne despărțim. Mi-a plăcut, și-a făcut datoria cu Universitatea Craiova. Sunt unii jucători care, dacă își fac datoria în unul sau două meciuri, le arăt recunoștință. I-am zis lui MM Stoica: «Băi, pe ăsta îl țin. Mi-a plăcut de el, și-a făcut datoria față de noi și vrem să avem caracter»”, a spus aseară Becali, în emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

9 pase decisivea reușit Crețu la FCSB în 130 de apariții oficiale, toate competițiile. Este legitimat la roș-albaștri din august 2019, când a fost transferat de la Gaz Metan în schimbul a 125.000 de euro, și are în palmares o Cupă a României cu vicecampioana, cucerită în 2020

6 cluburidin Liga 1 a bifat Crețu de-a lungul carierei: Gloria Buzău, Rapid, Chiajna, Gaz Metan, ACS Poli Timișoara și FCSB

250.000 €e cota de piață a lui Crețu, conform portalului de specialitate Transfermarkt. Cea mai înaltă bornă din carieră a fost 900.000 de euro (decembrie 2020)

L-am antrenat pe Creţu câteva luni. El nu are nicio problemă. Dacă-i spui că mâine îl dai afară, iar azi are meci, îţi joacă 90-100 de minute, dă cât poate, la maximum 

- Nicolae Dică, expert Orange Sport

Crețu e un jucător de lot foarte bun, eu nu l-aș lăsa să plece. Eu zic că e util în multe momente. Înțeleg să promovezi un jucător mai tânăr pe poziția aceea, dar eu cred că e foarte util pentru Liga 1 în momentul ăsta 

- Narcis Răducan, expert Digi Sport

VIDEO. Mircea Rednic: „Nu puteam să concurăm cu FCSB pentru Rotariu”

>

Mai multe articole despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.