Liga 1

Blat nereușit pentru salvarea de la retrogradare! Dezvăluiri făcute în studioul GSP: „Zece mii de lei ai dacă lași un gol să vă batem!”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 21 octombrie 2023

Narcis Coman (76 de ani) a fost primul portar desemnat „Cel mai bun fotbalist român”. Cu doar 8 meciuri la echipa națională, Coman a vorbit despre cauzele pentru care n-a mai prins niciun minut sub tricolor.

- Domnule Coman, ați reapărut la națională cu Ștefan Kovacs.
- Șansa mea. El m-a chemat, dar alții ce-au putut să-mi facă... Doctorul Dumitru Tomescu plus alți antrenori de acolo au spus că eu nu văd în nocturnă! De unde... Eu jucasem cu Toulouse, Barcelona, Bayern Munchen și-am apărat senzațional. Ne-au trimis la control pe mine, pe Silviu Lung și pe Grigore, la un control de ochi, pe lângă Cișmigiu, în spate la MApN. M-a băgat pe mine primul, vreo 20 de minute.

>

- V-au găsit ceva?
- "Domne, tu vezi foarte bine în nocturnă!". Când am ieșit de acolo îl întreb pe Lung. "Bă Silvică, vouă v-a făcut ce mi-a făcut mie?". "Nu, nea Narcis. Nu ne-a făcut absolut nimic". De fapt, eu eram subiectul și-am vrut să plec din cantonament. Gică Constantin m-a oprit să nu plec. Piști era plecat la retragerea lui Cruyff în Olanda. 

- Dar... 
- Îți bați joc de mine?! Pentru ce-au făcut măgăria asta. S-a întors nea Piști și mi-a zis: "Cu tine încep meciul cu Spania! Și dacă iei zece goluri nu te scot din poartă". A zis atunci: "Bă, d-aia n-aveți fotbal, că nu băgați cei mai în formă fotbaliști. Băgați prieteni". Am pierdut cu 1-0, la Valencia...

- Dar cine a fost împotriva dumneavoastră?
- Îi știu eu cine sunt, că n-am vrut să le dau meciul... S-au rugat de mine!

- Serios? Cine a fost?
- E mort acum! Drăgușin era antrenor la Progresul și eu eram la FC Argeș. Trăgeam la titlu cu Steaua. Steaua a bătut 3-1 la Ploiești și noi am făcut 0-0 pe Republicii cu Progresul București (nr. 1-1 a fost scorul final al meciului, jucat pe 9 iunie 1968). Progresul dacă ne bătea nu mai retrograda. L-au trimis în spatele porții la mine pe Matache, fostul portar de la Pitești. "Narcis, zece mii de lei ai dacă lași un gol să vă batem!".

Cronica meciului

- În timpul meciului?
- Da, domnule! "Hai, bă, te rog eu, ai zece mii după meci!". "Nu vreau!". Am terminat 0-0, au picat în Divizia B și de atunci Cornel Drăgușin a prins ură pe mine. Nu m-a avut la suflet după retrogradarea asta.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.