Liga 1

Iulian Dima și Szabolcs Kovacs, decizii controversate în Iași - FCU Craiova » „Roșu” anulat și eliminare dictată pentru adversari, la două minute distanță

+10 Foto
FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Articol de Viorel Tudorache, Adrian Jitea  —  Sunday, 22 October 2023

„Centralul” Iulian Dima a luat două decizii controversate în repriza secundă a meciului Poli Iași - FCU Craiova, din runda cu numărul 13 a Superligii, la scorul de 1-0.

În minutul 61 al înfruntării din Copou, Ionuț Ailenei, portarul gazdelor, a ieșit hazardat la 20 de metri de linie. Nu și-a calculat bine pașii și l-a busculat pe Aurelian Chițu. Ailenei l-a lovit cu capul în zona umărului, atacantul lui FCU Craiova având nevoie de îngrijiri medicale.

FOTO. Iulian Dima, decizii controversate în Poli Iași - FCU Craiova

Iulian Dima a arătat inițial direct cartonașul roșu. Szabolcs Kovacs, oficialul din camera VAR, l-a chemat pe „central” să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. Dima s-a răzgândit, a întors decizia și l-a avertizat pe portar doar cu „galben”. Oltenii au protestat, dar în zadar.

Staff-ul oaspeților a luat foc la acțiunea imediat următoare. Aflat în duel cu Sergiu Buș, Leo Lacroix a încercat să protejeze mingea. L-a șters pe atacantul ieșean cu mâna aproape de zona gâtului, un contact lipsit de intensitate. Dima n-a stat pe gânduri și i-a arătat elvețianului al doilea cartonaș galben.

FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Lacroix a reacționat violent. A lovit un panou de publicitate în drumul spre vestiare.

Reacția lui Sergiu Buș: „Lacroix m-a lovit în maxilar. Am fost oportunist, a fost o șmecherie fotbalistică”

Sergiu Buș (30 de ani) a explicat pentru GSP.ro duelul controversat cu elvețianul Leo Lacroix: 

„Știam că Lacroix avea galben și am forțat acolo. Am știut că va dribla și va întoarce mingea. El fiind mai înalt, a vrut să protejeze, a întins brațul, dar m-a lovit cu cotul în maxilar. Am simțit momentul, am fost oportunist. Nu pot să spun că mi-a rupt gura, Doamne ferește!, dar m-a lovit. 

N-am simulat, nu sunt genul, chiar m-a lovit în maxilar. Când m-a lovit, atunci am și căzut. Recunosc, am căutat contactul și am profitat că m-a lovit. Cum se spune, a fost o șmecherie fotbalistică”.

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.