Liga 1

Festivalul porților deschise la Sepsi - Botoșani! Covăsnenii au ieșit din criză după 6 înfrângeri la rând

Articol de Aurelian Botezatu, Bogdan Bălaş (foto)  —  luni, 23 octombrie 2023

Sepsi a învins-o pe FC Botoșani cu scorul de 5-2 în etapa #13 din Superligă. Scorul a fost deschis de autogolul lui Romario Benzar din minutul 15, iar la pauză tabela de marcaj arăta scorul de 2-2, după ce ambele echipe au beneficiat de câte un penalty în finalul reprizei.

Botoșaniul nu știe să se apere. Defensiva nu e "prinsă" în gena acestei echipe. Și la Sfântu Gheorghe, pe un stadion de unde n-are amintiri plăcute, vezi acel 0-7 din septembrie 2022, s-a dus ieri să joace fotbal. Dar când vii după 12 etape fără victorie (6 remize, 6 eșecuri), cu un psihic fragil și te mai și deschizi, devii o pradă ușoară. Ceea ce s-a și întâmplat.

Nici Sepsi nu-i mai brează

Marius Ștefănescu putea deschide scorul încă din primul minut. Iar dacă n-a făcut-o el, a înscris Romario Benzar, în proprie poartă, după un sfert de oră. 

Norocul moldovenilor, nici Sepsi nu e în apele ei. La rându-i cu moralul erodat, după 4 eșecuri consecutive, echipa lui Liviu Ciobotariu a cedat la fel de ușor când oaspeții au apăsat mai serios pe accelerație.

Benzar se revanșează cu un assist, Florescu repară greșeala de la penalty

Astfel că, până la pauză, tabela s-a mai schimbat de trei ori! Benzar s-a revanșat cu un assist pentru David, 1-1. După care, confruntarea s-a mutat la punctul cu var. Eduard Florescu a comis un henț în careu, Alimi a spus "merci" și a transformat sigur penalty-ul acordat de "centralul" Sebastian Colțescu după consultarea VAR-ului. 

N-a trecut nici măcar un minut, iar în cealaltă suprafață de pedeapsă, Damașcan l-a faultat clar pe Romario Benzar. Penalty, Florescu, 2-2.

Mână bună cu Aganovic

"Ciobi" l-a pedepsit pe Damașcan pentru greșeala de la penalty, dar și pentru discreția din prima parte, înlocuindu-l la pauză cu Aganovic. Mutarea s-a dovedit inspirată, întrucât croatul a lovit prompt la nici două minute de la reluare: 3-2.

Moldovenii, năuciți în final

început să cedeze tot mai mult teren. Iar următoarea lovitură, decisivă, a fost doar o chestiune de timp. I-a dat-o Alimi: 4-2. Din acest moment, trupa lui Dan Alexa n-a mai contat și a încasat un nou gol: Ion Gheorghe, splendid, de la 35 de metri. Vinclu! Sepsi iese astfel din pasa proastă pe care a traversat-o, Botoșaniul rămâne ținuit pe ultimul loc al clasamentului.

FINAL. Sepsi - Botoșani 5-2

Ion Gheorghe marchează pentru Sepsi cu un șut de la peste 25 de metri.

Sepsi se desprinde pe tabela de marcaj după a doua reușită a lui Alimi, din minutul 66.

Sepsi trece din nou în avantaj după reușita lui Aganovic din minutul 47.

FC Botoșani restabilește egalitatea în minutul 40 în urma penalty-ului transformat de Florescu.

Alimi o readuce pe Sepsi în avantaj în urma golului marcat din penalty în minutul 38.

FC Botoșani egalează în minutul 25 prin Gabriel David, după assist-ul lui Romario Benzar. 

Sepsi deschide scorul în minutul 15, după autogolul lui Romario Benzar.

La acest meci asistă 2.500 de spectatori.

Sepsi - FC Botoșani, echipele de start:

SEPSI: 33. Niczuly - 17. Oroian, 4. Kecskes, 82. Ninaj, 3. Fl. Ștefan - 21. Alimi, 5. J. Rodriguez, - 11. Ștefănescu, 10. C. Matei, 9. Damașcan, 96. Debeljuh
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu 
REZERVE: 1. D. Moldovan, 5. D. Ciobotariu 77. Aganovic,, 24. Rența, 59. Kallaku, 8. I. Gheorghe, 97. R. Varga, 90. Kocsis, 18. Safranko
ABSENȚI: D. Ciobotariu, Oteliță, N. Păun (accidentați), Bălașa (suspendat)

FC BOTOȘANI: 68. Ducan - 22. R. Benzar, 32. Șeroni, 3. Mutombo, 30. Țigănașu - 33. G. David, 28. Petro, 8. E. Florescu - 66. Mouaddib, 60. Ilicic, 93. Pinson
ANTRENOR: Dan Alexa 
REZERVE: 82. A. Ureche, 12. Adams, 23. Dragu, 26. Creț, 98. Casap, 24. Cioiu, 99. Zabou, 70. Gligot, 11. Drole
ABSENȚI: Mailat, Sadiku (accidentați), Dican, Pius(suspendați)

Stadion: Sepsi Arena, Sf. Gheorghe 
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Daniel Mitruți și Vladimir Urzică Arbitru VAR: Viorel Flueran / Arbitru AVAR: Cristina Trandafir

Cele două echipe caută să iasă din pasa proastă pe care o traversează. Sepsi are 6 înfrângeri consecutive în Superligă, în timp ce Botoșani este singura echipă fără victorie până în acest moment. Covăsnenii ocupă poziția a 12-a, cu 12 puncte, iar Botoșani este pe ultimul loc, cu doar 6 puncte. 

Cu o victorie, Sepsi ar putea urca 3 poziții, în timp ce moldovenii au ocazia să o egaleze pe Dinamo în clasamentul primei ligi. 

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.