Liga 1

Ilie Dumitrescu vorbește despre „o mare greșeală” la CFR Cluj: „Trebuie să fie prima soluție!”

+20 Foto
Daniel Bîrligea, cu numărul 30

Articol de Daniel Grigore  —  marţi, 24 octombrie 2023

Fost antrenor și mare jucător, Ilie Dumitrescu (54 de ani), în prezent analist sportiv, consideră că Andrea Mandorlini, antrenorul de la CFR Cluj, greșește utilizându-l pe Daniel Bîrligea (23) în bandă.

Luni seara, CFR Cluj și Oțelul Galați au remizat, 0-0, în meciul care a închis etapa 13 din Liga 1.

Andrea Mandorlini a început meciul cu Daniel Bîrligea în banda stângă, preferându-l pe Juricic pe poziția de atacant central.

Ilie Dumitrescu consideră că antrenorul italian a greșit, că Bîrligea ar trebui folosit tot timpul pe poziția lui de bază, aceea de vârf.

Ilie Dumitrescu a identificat „o mare greșeală” la CFR Cluj

„Pentru mine e o mare greșeală să îl folosești în bandă pe Bîrligea. El nu e extremă, e un număr 9 autentic, un jucător care poate ajuta echipa.

Singurul jucător care s-a ridicat la un nivel foarte bun a fost Otele, care a făcut un meci foarte bun.

La CFR e o situație destul de dificilă, pentru că Mandorlini nu găsește formula ideală. Tot timpul schimbă, schimbă, schimbă. Jucătorii ar trebui să fie puși în anumite zone în care să dea cel mai bun randament.

Otele ar trebui să fie punct fix. Trebuie să joci cu Bîrligea, ceilalți atacanți nu sunt peste el în momentul de față. Bîrligea este prima soluție”, a opinat Dumitrescu, conform digisport.ro.

Daniel Bîrligea s-a accidentat cu Oțelul

Daniel Bîrligea se laudă cu 4 goluri și 4 assisturi în acest sezon de campionat, în care a evoluat în toate cele 13 etape.

Cu Oțelul a fost schimbat la pauză, mutare făcută din raționamente medicale. „A trebuit să îl schimbăm pe Bîrligea din cauza unei probleme musculare”, a explicat antrenorul Andrea Mandorlini la final de meci.

În sistemul utilizat de obicei la CFR Cluj, 5-3-2, Bîrligea evoluează ca unul dintre cei doi atacanți, însă seara trecută Mandorlini a preferat o așezare 4-3-3, cu un singur vârf.

Mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.