Campionate

Scene de neînțeles în Qatar » Fostul campion mondial a ieșit de pe teren înaintea fluierului final

Julian Draxler

Articol de Alexandru Stanciu  —  marţi, 24 octombrie 2023

Julian Draxler (30 de ani) a intrat la pauză în meciul echipei sale, Al Ahli Doha, contra celor de la Qatar SC, pierdut cu scorul de 2-4. Draxler a marcat două goluri în 4 minute când oaspeții conduceau cu 3-0, dar aceștia au mai marcat o dată în minutul 90. La scurt timp, Draxler a pasat mingea la un coechipier, iar apoi a ieșit de pe teren și s-a dus direct la vestiare. 

Draxler a șocat pe toată lumea când a decis să părăsească terenul în minutul 95, înaintea fluierului final al meciului. Imaginile cu acesta au devenit virale și au stârnit controverse.

Julian Draxler s-a transferat în această vară la Al Ahli Doha de la PSG în schimbul sumei de 9 milioane de euro. Fostul internațional german a fost timp de 7 sezoane jucătorul parizienilor, dar ultima stagiune a jucat-o sub formă de împrumut la Benfica. 

Julian Draxler: „Partea financiară a fost foarte importantă în alegerea mea”

Julian Draxler a explicat recent alegerea de a părăsi fotbalul din Europa la vârsta de doar 30 de ani: „Multă lume m-a întrebat, în special din Germania, de ce nu am ales Bundesliga sau alt campionat din Europa. Pur și simplu nu a fost posibil să ajung la o înțelegere și să fiu sincer, nu am fost convins să fac pasul în altă parte în Europa. PSG mi-a dat alternativa de a mai rămâne încă un sezon, dar nu aveam garantat un post în echipă, am vrut să evit o asemenea situație.

Desigur, partea financiară a jucat un rol important în această decizie. După 12 ani ca fotbalist profesionist în Europa, am vrut să descopăr o cultură nouă, să particip la acest proiect fotbalistic din lumea arabă. Chiar dacă aceste aspecte sunt adevărate, ar fi o minciună să exclud partea financiară ca fiind principalul motiv”.

Julian Draxler a evoluat de-a lungul carierei pentru Schalke 04, Wolfsburg, PSG și Benfica. Draxler a făcut parte din lotul Germaniei de la triumful din Campionatul Mondial din 2014. 

Germanul a câștigat o Cupă și o Supercupă a Germaniei alături de Schalke, un titlu în Portugalia alături de Benfica, iar alături de PSG Draxler a cucerit de 4 ori Ligue 1, de 4 ori Cupa Franței, de 3 ori Cupa Ligii Franței și de 4 ori Supercupa Franței.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.