Liga Campionilor

WOW! Aici trebuie să joace Real Madrid! Imagini superbe cu un stadion unic: „Cel mai dificil proiect”

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 24 octombrie 2023

Braga se pregătește azi de cel mai important meci european, din istoria recentă. Portughezii primesc de la 22:00 vizita celor de la Real Madrid, în etapa a 3-a din grupele Ligii Campionilor.

Partida din grupa C se va juca pe ineditul stadion al portughezilor, recunoscut pentru stitul diferit în care este construit.

FOTO. Aici se va juca Braga - Real Madrid

Estadio Municipal de Braga a fost construit în 2003, pentru EUR0 2004, costul total fiind de 108 milioane de euro. Arena de 30.286 de locuri, a 7-a ca mărime din țară, este una inedită, fiind construită în munte. 

Ce-l face diferit de alte arene este absența peluzelor. În spatele unei porți se află muntele, pe care e poziționată și tabela, iar în spatele celeilalte porți este câmp deschis.

Stadionul a găzduit două meciuri la EURO 2004 (Bulgaria - Danemarca 0-2 și Olanta - Letonia 3-0), iar naționala Portugaliei a jucat aici meciuri cu Italia, Albania, Azerbaidjan, Danemarca și Tunisia. Arena a fost inaugurată în 30 decembrie 2003, cu un amical Braga - Celta Vigo.

„Probabil a fost cel mai dificil proiect al meu. Și din acest motiv a fost proiectul care mi-a plăcut cel mai mult. Când am văzut prima dată locul în care urma să-l construim, m-am îndrăgostit. Am văzut stadionul ca fiind în munte. Am zis că vreau să fac două tribune de câte 15.000 de locuri”, a spus Eduardo Souto de Moura, arhitectul stadionului, pentru The Athletic.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.