Liga Campionilor

După 25 de ani » Bellingham a intrat în istoria lui Real Madrid în urma golului cu Braga

Jude Bellingham/ foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Wednesday, 25 October 2023

Jude Bellingham (20 de ani) a intrat în istoria lui Real Madrid, după ce a marcat cu Braga, scor 2-1, în grupele Ligii Campionilor.

Concret, englezul e doar al doilea fotbalist din istorie care marchează în primele sale 3 meciuri în Champions League în tricoul lui Real Madrid. Primul a fost Christian Karembeu, în 1998, potrivit statisticienilor de la Opta.

Jude Bellingham, în istoria lui Real Madrid după un nou gol

Performanța lui Bellingham vine la 25 de ani după cea a fostului jucător francez, și nici măcar nume uriașe precum Ronaldo Nazario, Cristiano Ronaldo sau Karim Benzema nu au atins această bornă în primele 3 meciuri în UCL la Real Madrid.

După golul cu Braga, Bellingham a ajuns la 11 goluri în primele 12 meciuri la Real în toate competițiile. Are 8 în La Liga, unde e golgeter, și 3 în UCL. Și în Champions League e lider în clasamentul marcatorilor, la egalitate cu Julian Alvarez, Gabriel Jesus, Brais Mendez și Rasmus Hojlund. 

Cu Braga, Jude a marcat din nou un gol decisiv, după ce făcuse asta și în primele două etape din grupe, la 1-0 cu Union Berlin și 3-2 cu Napoli. Pe terenul portughezilor, mijlocașul a punctat cu un șut plasat la colțul lung, de la distanță.

Bellingham, progres imens față perioada petrecută la Dortmund

Jude Bellingham a ajuns la o medie de 0,91 goluri pe meci în acest sezon, după cele 11 reușite în 12 partide oficiale la Real Madrid. În sezonul trecut, în ultimele 33 de meciuri la Borussia Dortmund marcase tot de 11 ori, adică o medie de 0,33 goluri/meci.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.