Euro 2024

Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului

Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Beno David  —  miercuri, 25 octombrie 2023

Israelienii au anunțat că au primit avizul pozitiv al guvernului de la Nicosia pentru a juca meciurile cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie) în Cipru, foarte probabil în capitală.

  • Israel face parte din grupa I a preliminariilor EURO 2024, alături de România, Elveția, Kosovo, Belarus și Andorra
  • România este liderul la zi al grupei, cu 16 puncte câștigate în 8 partide disputate

Din momentul în care UEFA a amânat cele două meciuri din octombrie, anunțând că blochează pe termen nedefinit toate duelurile în Israel din cauza războiului, federația de la Tel Aviv (IFA) a căutat o soluție pentru a găsi o țară și un oraș-gazdă, în preliminariile Euro 2024.

România nu joacă împotriva Israelului la Budapesta. Foarte probabil, în Cipru

Au fost mai multe variante. Prima a fost Cipru. Apoi, Grecia, Germania, Polonia și, la un moment dat, Ungaria. În cele din urmă, IFA a decis ca naționala albastră să joace partidele de acasă cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie) în Cipru.

Potrivit site-ului local One, guvernul de la Nicosia a permis selecționatei israeliene să dispute acolo cele două întâlniri, foarte probabil chiar în capitală. Mai e nevoie de avizul pozitiv al forului cipriot, dar e sigur că va fi dat.

Totul pentru națională în Israel. Campionatul intern se reia după cele 4 meciuri ale selecționatei lui Alon Hazan

Israelul a dedicat perioada următoare selecționatei lui Alon Hazan. De aceea, liga a anunțat reluarea campionatului intern pentru 25 noiembrie, după cele patru meciuri ale reprezentativei. 

În același timp, le-a impus cluburilor să reia antrenamentele, pentru ca jucătorii care ar putea fi pe lista lui Hazan să fie pregătiți. Mai multe echipe se antrenează deja. Condiția a fost ca terenurile să fie aproape de bunkere, pentru ca jucătorii să se adăpostească rapid în cazul unui atac. 

Forul israelian a insistat și ca toți „stranierii" să fie lăsați să vină la reunire și pentru primele două partide, cu Kosovo și Elveția, chiar dacă 12 și 15 noiembrie nu sunt date în calendarul internațional. FIFA a confirmat că se va face o excepție în acele date. Cluburile vor fi obligate să elibereze jucătorii.

Israel va juca 4 partide în 9 zile în preliminariile EURO 2024

  • Kosovo - Israel (12 noiembrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România (18 noiembrie)
  • Andorra - Israel (21 noiembrie)

Clasamentul la zi din grupa I a preliminariilor EURO 2024

VIDEO. Emil Săndoi, cuvinte de laudă la adresa echipei naționale

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.