Nationala

Revenire după 4 ani la națională » Surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru Israel și Elveția

Edi Iordănescu/ foto Imago Images

Articol de Viorel Tudorache, Adrian Duţă  —  Thursday, 26 October 2023

Edi Iordănescu, selecționerul României, ar urma să îl convoace pe Florin Andone (30 de ani) la națională pentru meciurile cu Israel și Elveția, din preliminariile EURO 2024.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Atacantul lui Eldense (La Liga 2) ar reveni astfel la echipa națională după 4 ani, conform sport.ro. Ultimul lui meci sub tricolor a fost pe 15 octombrie 2019, 1-1 cu Norvegia.

Florin Andone ar urma să fie convocat de Edi Iordănescu

Florin Andone și-a revenit după ce în ultimii ani a fost măcinat de accidentări. E titular la Eldense, în liga a doua spaniolă, a jucat 9 meciuri în acest sezon și a marcat 3 goluri.

Andone ar fi în premieră convocat în mandatul lui Edi Iordănescu, selecționerul instalat pe banca naționalei în 2022. Atacantul a fost pe lista preliminară și la acțiunea trecută, cu Belarus (1-1) și Andorra (4-0), însă nu a prins lotul final de 26 de jucători.

25 de meciuriare Florin Andone la națională, marcând 2 goluri. A debutat pentru România sub comanda lui Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi Iordănescu, în 2015

Probleme în atac pentru Edi Iordănescu

Înainte de meciurile decisive pentru calificarea la EURO, cu Israel și Elveția, Iordănescu are probleme la capitolul atacanți. Denis Alibec s-a stins după transferul la Muaither, în Qatar, iar cu Belarus a fost cel mai slab de pe teren.

George Pușcaș nu joacă la Genoa, iar Louis Munteanu și Daniel Bîrligea sunt ieșiți din formă. O altă variantă pentru selecționer ar fi Florin Tănase, însă el nu joacă „vârf” la Al-Okhdood, în Arabia Saudită.

6 meciuriare Alibec la Muaither, pentru care a marcat două goluri

Atacanți convocați  din străinătate în lotul lărgit pentru dubla precedentă, cu Belarus și Andorra: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Muaither), Denis Drăguș (Gaziantep), Florin Tănase (Al-Okhdood), Florin Andone (CD Eldense)

Au fost păstrați doar Denis Alibec și Denis Drăguș, și chemați doi debutanți, ambii din Superliga, Daniel Bîrligea, Louis Munteanu. Atacantul Farului a debutat cu Belarus, apoi a fost trimis la U21, iar jucătorul lui CFR Cluj a fost trimis în tribună cu Belarus și jucat titular cu Andorra.

6 martie 2023este data ultimului gol înscris de George Pușcaș, într-un meci de Serie B, Genoa - Cosenza 4-0

VIDEO. Golul lui Florin Andone în Eldense - Elche 1-1

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.