Liga 2

Primele informații după anunțul lui Victor Pițurcă! CSA Steaua nu vrea nicio asociere cu privați! Nici măcar o casă gigant de pariuri nu a reușit

Fanii celor de la CSA Steaua București

Articol de Remus Răureanu  —  joi, 26 octombrie 2023

Victor Pițurcă a anunțat că el și alte glorii ale clubului vor să preia conducerea. Steaua i-a ținut la distanță pe potențialii investitori și sponsori, chiar dacă printre pețitori au fost și nume mari din economie și din industria pariurilor.

CSA Steaua joacă încă o dată de pomană în liga a doua, nu are dreptul să promoveze și e doar un sparring partner pentru formațiile din campionat care își propun să urce în primul eșalon.

Sătul de situația în care se află echipa pe care o consideră urmașă a aceleia în care a jucat el, Victor Pițurcă a pronunțat un plan: el și foști colegi din 1986 să preia societatea, ajutați de afaceriști care să finanțeze demersul acesta. „Noi nu avem bani suficienți, dar putem găsi oameni care să își permită", a spus Pițurcă.

Clubul Steaua nu este unul normal, ușor de vândut

Realitatea este că, oricât și-ar permite să investească oamenii aceia, ei tot nu pot să preia Steaua. Clubul nu este unul normal, ușor de vândut, e un departament din Ministerul Apărării Naționale blocat așa cum este acum.

Din informațiile Gazete, au existat în perioada recentă tratative cu frații Pavăl, proprietarii Dedeman (într-un drept la replică trimis după publicarea acestui articol, Dragoș Pavăl a negat interesul), și cu Simion Apreutese, un afacerist implicat în transporturi. Apreutese a fost și sponsor al Stelei, el contribuia pentru sectorul de tineret.

Nimeni nu a avut succes în negocierile cu CSA. Dedeman și Apreutese s-au lovit de opacitatea Clubului Sportiv al Armatei. Nu le-au fost puse la dispoziție documente suficiente, nu le-a fost demonstrat clar statutul echipei și planurile în privința ei.

"Militarii" au preferat să păstreze echipa și marca, deși în felul acesta sunt opriți în liga a doua, Legea Sportului nu le permite să promoveze. Legea prevede că pot fi membre ale unor ligi profesioniste numai societăți de drept privat. CSA Steaua e o societate de drept public și e una dintre cele opt din liga a doua care nu pot să fie afiliate LPF, deci nu au voie să promoveze.

La Steaua e greu de intrat și ca sponsor, nu numai ca acționar. Au existat la un moment dat discuții cu Superbet. Nimeni din club nu a putut să-și asume semnarea contractului și afacerea a picat, firma de pariuri s-a săturat să tot trateze fără rost.

„E un club în care e greu și să cumperi echipament, nu se știe cine trebuie să semneze, câte semnături sunt suficiente", povestește un furnizor. CSA e a 11-a în liga a doua și tocmai a primit în Curtea de Apel confirmarea că este urmașa Stelei reale, câștigătoarea Cupei Campionilor în 1986.

VIDEO Victor Becali: „E aberant ce vrea CSA Steaua” + „Banii investiți în clubul din Liga 2 sunt bani aruncați”

>

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.