Conference League

Rezultat colosal » Campioana Insulelor Feroe a obținut prima victorie din istoria țării în grupele cupelor europene! Nordicii și-au demolat adversarii

Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, a obținut prima victorie din istorie în grupele cupelor europene. A trecut cu 3-0, pe teren propriu, de Olimpija Ljubljana, campioana Sloveniei.

Articol de Adrian Jitea  —  Thursday, 26 October 2023

Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, a obținut prima victorie din istorie a unei formații din această țară în grupele cupelor europene. A trecut cu 3-0, pe teren propriu, de Olimpija Ljubljana, campioana Sloveniei.

Klaksvik continuă să scrie pagini de istorie pentru fotbalul din Insulele Feroe. A devenit prima echipă din istoria țării care obține calificarea în grupele cupelor europene, iar astăzi a obținut și primul triumf.

Klaksvik a făcut o primă repriză perfectă în fața campioanei Sloveniei. Rene Joensen a deschis scorul după exact o jumătate de oră de joc, iar vârful Pall Klettskard a lovit înainte de pauză, pentru un neverosimil 2-0.

Prima victorie a Insulelor Feroe în grupele cupelor europene

Feroezii au avut o organizare defensivă ireproșabilă și au închis toate culoarele spre poarta lui Johansson. Pe singura contră periculoasă din partea secundă, Jakup Andreasen a stabilit rezultatul final, unul istoric pentru națiunea cu puțin peste 50.000 de locuitori.

Runda trecută, Klaksvik obținuse o remiză cu Lille, scor 0-0, așa că rămâne în cărțile calificării în primăvara Conference League. Are 4 puncte, două sub Slovan Bratislava, ocupanta poziției secunde în grupă.

Klaksvik, de 21 ori campioană a Insulelor Feroe, are un lot cotat la doar 2,81 milioane de euro. Aceeași valoare de piață o au, potrivit Transfermarkt, divizionarele secunde Unirea Slobozia sau Csikszereda.

Orașul în care Klaksvik este stabilită are o populație de doar 5.024 de persoane. Poveștile jucătorilor sunt remarcabile, mulți dintre ei având și alt job în afara fotbalului. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.