Liga 1

Gabi Tamaș critică nivelul din România: „Nu mai sunt caractere. Când nu ești plătit 3-4 luni, al dracu', ți-a venit mintea la cap și joci ca spiridușul!”

Articol de Vlad Nedelea, Sergiu Alexandru, Iosif Popescu (video)  —  vineri, 27 octombrie 2023

Gabi Tamaș (39 de ani) a anunțat că pune capăt carierei de fotbalist, care l-a dus la echipe precum Dinamo, Galatasaray, Auxerre, Celta Vigo, FCSB sau West Bromwich Albion.

În conferința de presă pe care a susținut-o azi, fostul fundaș central a avut un discurs dur la adresa nivelului fotbalului românesc, declarând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a retras. În plus, Gabi Tamaș s-a luat de modul în care se pregătesc și se antrenează jucătorii din generația actuală.

VIDEO Gabi Tamaș, discurs dur: „Nivelul fotbalului românesc e foarte scăzut”

>

„Degeaba ești bine fizic, dacă nu ești fizic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd țelul. Eu ridic mâna și spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului.

M-a lăsat rece ce se întâmplă în fotbalul românesc. Lumea spune că noi creștem, dar ne ducem la vale. Caractere ca noi, cei în vârstă, nu mai sunt multe! Când mă uit la ce vine din spate... Sunt delăsători pentru că au ce pune pe masă. Când văd cum pun piciorul la antrenamente și meciuri... Și asta a dus la retragerea mea. 

Nivelul de acum e foarte scăzut. Lumea critică faptul că aducem străini «de mâna a doua», cum spuneți voi. Dar dacă ăla aleargă timp de 90 de minute? Ăluia îi e foame de bani, de performanță. Munca bate talentul acum. 

Nu trebuie să te complaci. Dacă vrei să ajuți fotbalul, ca să nu spună lumea că aducem străini, pune osul la bătaie. Ești supărat că ai ajuns în Liga 3, la echipa a doua?? Dă 20 de goluri și urci. Dă 20 de goluri în Liga 1 și Liga 2... De când nu s-au mai dat 20 de goluri în Liga 1? Noi suntem golgeteri din penalty. 

Plângem că nu mai ajungem nicăieri, că nu mai creștem. E din vina jucătorilor, nu a conducătorilor. Am văzut că la noi în țară cel mai bine e să joci fără bani. Când nu ești plătit 3-4 luni, al dracu', ți-a venit mintea la cap și joci ca spiridușul! Așa am văzut la noi în țară”, a declarat Gabi Tamaș la conferința de presă.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.