Liga 1

Verdict în procesul în care conducerea stadionului „Arcul de Triumf” a fost acuzată că a atribuit ilegal licitația pentru mentenanța gazonului

+13 Foto
Foto: Gazon Arcul de Triumf

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 27 October 2023

Curtea de Apel București a publicat, vineri, decizia în procesul în care conducerea stadionului „Arcul de Triumf” a fost acuzată că a atribuit ilegal contractul de mentenanță a gazonului problematic de pe arena de lângă Mănăstirea Cașin. Gazeta Sporturilor a relatat pe larg subiectul la începutul lunii.

Cei care au reclamat presupusa ilegalitate, Marcel Nicolaescu și Stelian Dia, ultimul fiind directorul firmei care a montat gazonul și care s-a ocupat de întreținerea acestuia în primii doi ani, n-au avut sorți de izbândă. 

După mai multe amânări, verdictul a venit vineri. Firma Sports Fields SRL, cea care a montat suprafața de joc și care a reclamat în instanță atribuirea câștigătorului licitației, a pierdut procesul intentat conducerii stadionului „Arcul de Triumf”.

Respinge plângerea, ca nefondată. Respinge cererea de suspendare a procedurii ca ramasă fără obiect. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 27.10.2023.

Hotarârea din 27.10.2023

În ultimele luni, suprafața de joc de pe arena „Arcul de Triumf” s-a deteriorat serios. Inclusiv chiriașii obișnuiți, cei de la Dinamo, s-au plâns de condițiile de pe arena inaugurată în iulie 2021. Iar doi dintre oamenii care au avut de-a face cu administrarea stadionului, Marcel Nicolaescu și Stelian Dia, au fost invitați pe 9 octombrie la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia au acuzat că licitația pentru contractul de mentenanță a gazonului a fost ilegală.

Cazul, pe scurt:

  • Conducerea stadionului Arcul de Triumf a fost acuzată că a atribuit ilegal contractul de mentenanță a gazonului, acesta fiind motivul pentru care suprafața de joc s-a deteriorat vizibil în perioada recentă
  • Cei care reclamă presupusa ilegalitate au fost Marcel Nicolaescu, care i-a fost consilier directorului complexului, și Stelian Dia, directorul firmei care a montat gazonul și care s-a ocupat de întreținerea acestuia în primii doi ani.
  • Primul i-a fost consilier personal directorului complexului sportiv, Radu Popa, în vreme ce Stelian Dia este proprietar al firmei Sports Fields SRL, cea care a montat suprafața de joc și s-a ocupat de întreținerea acesteia până în luna iulie a anului curent, când contractul dintre părți a expirat.

VIDEO Stelian Dia și Marcel Nicolaescu consideră că licitația pentru gazonul de pe „Arc” a fost ilegală: „Nu aveau cum să câștige din punct de vedere tehnic”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.