Campionate

Ajax, dezastru complet! Ultimul loc în Eredivisie după ce a fost umilită de rivala PSV!

+18 Foto
Ajax, dezastru complet! Spulberată de PSV. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 29 October 2023

A cincea înfrângere consecutivă suferită de Ajax în Eredivisie, 2-5 la Eindhoven astăzi cu PSV, după ce a condus cu 2-1 la pauză. Cum Volendam a învins tot azi, 3-1 cu Excelsior, „lăncierii” au devenit „lanterna” campionatului.

Căderea lui Ajax pare fără sfârșit în abisul rușinii. În acest sezon, în care și-a dat afară și directorul sportiv, și antrenorul, continuă să alunece în prăpastie. 

Are 10 meciuri la rând fără victorie în toate competițiile și cinci înfrângeri consecutive în Eredivisie. Ultima, astăzi, 2-5 cu PSV!

FOTO. Ajax a avut 1-0 și 2-1 în prima repriză cu PSV Eindhoven, dar a pierdut 2-5

+18 Foto
Foto: Imago Images

Cu Hedwiges Maduro interimar pe bancă, după concedierea lui Maurice Steijn, „lăncierii" pierduseră la mijlocul săptămânii, 0-2 cu Brighton, în Europa League. Azi, prima repriză a fost bună la Eindhoven, le dădea speranțe oaspeților. Au condus de două ori, 1-0 și 2-1 (Van den Boomen și Brobbey), intrând la pauză în avantaj.

Jocul se oprise în minutul 35, când doctorii celor două echipe au resuscitat un spectator, fanul recăpătându-și cunoștința.

Hirving Lozano i-a dat trei goluri lui Ajax

La reluare, Ajax s-a prăbușit și nu și-a mai putut reveni. În 23 de minute (49-72), a primit patru goluri. Mexicanul „Chucky” Lozano, întors de la Napoli, a marcat de trei ori, primul jucător al lui PSV care reușește un hattrick în Eredivisie împotriva marii rivale din martie 2005, de la Mark van Bommel.

Cum Volendam a câștigat tot azi, 3-1 acasă cu Excelsior, Ajax a alunecat pe 18, ultimul loc. Altă contraperformanță istorică!

Ajax poate urca pe locul 9 cu două victorii în restanțe

Șansa roș-albilor: au o restanță, plus încă un meci cu RKC Waalwijk suspendat definitiv la 3-2 pentru Ajax în prelungiri (portarul advers s-a accidentat grav). Dacă le câștigă pe ambele, pot urca pe 9, la jumătatea clasamentului.

Etapa viitoare, „lăncierii” o vor înfrunta la Amsterdam pe Volendam (aflată pe 16 acum), una dintre echipele care se zbat să scape din zona retrogradării. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.