Liga 1

CFR Cluj - Farul 3-1 » „Accelerat” spre primul loc! Ardelenii au jucat fotbal și au surclasat campioana

Muhar a egalat la 1 în CFR Cluj - Farul

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 30 octombrie 2023

În ultimul meci al etapei 14 din Liga 1, CFR Cluj a învins-o pe Farul, scor 3-1, deși campioana en-titre reușise să deschidă scorul prin Constantin Budescu. Un singur punct îi mai desparte acum pe clujeni de liderul FCSB.

Cronică Eduard Apostol: „CFR Cluj joacă fotbal și se vede”

CFR Cluj și-a schimbat stilul în mandatul lui Mandorlini, nu mai seamănă cu echipa ermetică a lui Dan Petrescu, iar în această seară l-a răpus pe Gică Hagi, Farul neștiind cum să oprească ”trenul” chiar dacă a deschis scorul.

Campioanele ultimelor șapte sezoane. CFR Cluj cu 5 titluri la rând, serie intercalată de cele două trofee supreme cucerite de Hagi. O confruntare mereu cu calitate superioară, bineînțeles, păstrând limitele Ligii 1, un duel imprevizibil.

În acest moment, "feroviarii" caută să-și impună un nou stil de joc, mai cursiv după anii de domnie ai lui Dan Petrescu, o prestație mai ofensivă, dar și mai expusă în defensivă. Ardelenii au forțat și aseară din start pentru a fructifica pasul greșit al lui FCSB. Campioana en titre luptă, în prezent, pentru consolidarea unei poziții în top 6, în condițiile unui debut fals de campionat.

Echipa lui Mandorlini a arătat că produce greu, în ultima vreme, reușite care să se pună pe tabelă. În ultimele două runde înaintea celei de aseară a obținut foarte puțin, doar remize, cu codașa Dinamo (1-1) și cu arțăgoasa Oțelul (0-0). Evoluția clujenilor a fost stereotipă în câteva momente aseară, a lipsit acel element surpriză, dar când a aprins scânteia și-a răpus adversara.

Muhar a greșit, apoi a făcut show

Un început mai greu fiindcă unul dintre liderii noului CFR, Muhar, a greșit o fază în zonă centrală, Louis Munteanu a oferit un assist de efect, un călcâi, pentru execuția simplă și incisivă a lui Budescu (25). Un declic, nu o cădere pentru clujeni: Muhar (31) și-a reparat eroarea, fiind la capătul unei faze de echipă, care nu a băgat echipa lui Mandorlini într-o stare de panică.

CFR este o formație mai dinamică și are ceva în plus față de Farul. Mai multă calitate, forță, determinare. A produs scânteia, tot după o fază muncită, nu doar s-a bazat pe inventivitatea unui jucător. În câteva minute, 4!, l-a obligat pe Gică Hagi să privească stupefiat de pe bancă spre teren. 

Mai întâi, Muhar (64) a fost din nou la capătul fazei care a făcut diferența, după ce mingea a curs bine pe traseul Fică - Otele - Muhar, după care Juricic (68) a rezolvat ecuația, cu ajutorul lui Gustavo Marins care a făcut târziu pasul la ofsaid, după assist-ul fortuit al lui Otele.

Hagi și Farul, maximum top 6

Farul a fost redusă la statutul de echipă incapabilă de a riposta. Constănțenii n-au știut ce să facă atunci când au avut avantaj pe tabelă, pierdut repede, n-au stăvilit iureșul gazdelor atunci când a ieșit "vijelia" în Gruia. Nu poți să trăiești doar dintr-o sclipire a lui Munteanu și din experiența și talentul static al lui Budescu!

Hagi a rămas pe bancă, cu privirea pierdută, Mandorlini agitându-se victorios, simțind că echipa lui și-a revenit după sincopele cu Dinamo și cu Oțelul.

Ce derby urmează joi seară, pe Cluj Arena, între U și CFR, în Cupa României!

FINAL » CFR Cluj - Farul 3-1

VIDEO: golul prin care Karlo Muhar a egalat la 1 în CFR Cluj - Farul 

>

CFR Cluj - Farul, echipe de start: 

CFR CLUJ (3-5-2): Sava - Kresic, Ajeti, M. Ilie - Mogoș, Cvek, Muhar, Fică, Camora (cpt.) - Jefte, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Morgan, R. Filip, Deac, L. Mihai, Konoplyanka, Bîrligea, Juricic
Antrenor: Andrea Mandorlini

FARUL (4-3-3): Aioani - M. Popescu, Boli, Gustavo Marins, Dussaut - Borgnino, Artean (cpt.), Grameni - Mazilu, L. Munteanu, Budescu
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Queiros, N. Popescu, Grosu, Banu, Sali, Gustavo Nascimento, Rivaldinho
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / A1: Radu Ghinguleac (București) / A2: Valentin Avram (București) / Arbitru VAR: Andrei Chivulete (București) / Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu (București) / R1: Mircea Ardelean (Arad) / Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare)
Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj) - Capacitate: 22.198 de locuri

VIDEO Gică Hagi: „Nu mi-am dorit o echipă de fotbal, ci doar o Academie care să-mi poarte numele!”

>

Vezi și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.