Liga 1

Gică Popescu vrea să schimbe legea privind banii publici în sport » Propunerea semnată de toate cluburile a ajuns pe masa premierului Marcel Ciolacu

Articol de Dan Udrea  —  marţi, 31 octombrie 2023

În momentul de față, conform legilor în vigoare, nu orice club de fotbal poate accesa bani din fondurile publice. Dar Gică Popescu vrea ca legea să se schimbe.

  • Gazeta a lansat zilele trecute o dezbatere despre investițiile publice în sport. Experții, oamenii de sport și publicul, noi toți avem opinii diferite. 
  • Pentru o tabără, banii publici în sport înseamnă un consum inutil. Pentru cealaltă parte, investițiile de la buget sunt justificate pentru că sportul e o componentă de sănătate publică.
  • Important e să conversăm civilizat pe această temă. Și, dincolo de poziții și declarațiile celor implicați sau ale celor care doar comentează, e nevoie și de cifre.

Cine e organizat ca SRL sau SA nu are voie să primească bani de la nicio autoritate locală sau centrală, dar legea s-ar putea modifica în curând.

În urmă cu câteva luni, Gică Popescu, președintele Farului, susținea că Guvernul, unde el e consilier al prim-ministrului, pregătește schimbări de legislație astfel încât toți să poată beneficia de ajutor de la stat. 

Gică Popescu vrea să schimbe legea

„Mi se pare nedrept ca un SRL sau un SA să nu poată primi bani de la Primării sau Consilii, dar cineva care e ONG, fundație sau asociație să poată. E o anomalie", a explicat Popescu. 

„Am discutat deja cu prim-ministrul și i-am explicat exact ce v-am spus și mai devreme, că nu e corect ca doar anumite cluburi să poată fi sprijinite, iar altele, chiar dacă își doresc, să nu aibă voie, de exemplu, cele care sunt SA-uri sau SRL-uri. Am avut un dialog bun, constructiv, productiv, a fost foarte deschis și urmează să venim și cu un pachet de măsuri, pe care să le propunem pentru a fi votate și pentru a intra în vigoare", a mai spus Gică. 

Din informațiile GSP, un document agreat de toate cluburile de Liga 1 se află deja pe masa prim-ministrului Marcel Ciolacu, care urmează să-l studieze și apoi să decidă dacă îl va accepta.

VIDEO Karlo Muhar, bucurie de nedescris după golul marcat în CFR Cluj - Farul

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.