Liga 1

Sorin Cârțu a criticat decizia fostului antrenor al Universității Craiova: „Bă, eşti copil? Nu există!”

Sorin Cârțu (67 de ani), fostul președinte al Universității Craiova, a criticat decizia lui Mirel Rădoi (42 de ani) de a nu primi la antrenamente 4 fotbaliști.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Tuesday, 31 October 2023

Sorin Cârțu (67 de ani), fostul președinte de la Universitatea Craiova, și-a amintit de decizia lui Mirel Rădoi (42 de ani) de a nu primi 4 fotbaliști la antrenamente, în 2022.

Mirel Rădoi a fost antrenorul Universității Craiova timp de aproape 5 luni, în perioada august - decembrie 2022. La acel moment, Sorin Cârțu era președintele clubului din Bănie.

Înaintea meciului cu Rapid, când oltenii remizau în Giulești, scor 2-2, pe 12 noiembrie 2022, Mirel Rădoi a decis să-i lase acasă pe Andrei Ivan, Jovan Markovic, Sergiu Hanca și Ionuț Vînă, pe motivul unor abateri disciplinare. Severitatea antrenorului nu s-a oprit aici. Acesta nu i-a mai primit pe fotbaliști nici la antrenamente. 

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova de la acel moment, nu a fost de acord cu decizia lui Mirel Rădoi de a nu primii jucătorii la antrenamente. 

Sorin Cârțu: „Rădoi a făcut prosteala aia”

„Rădoi a făcut prosteala aia. Ce a făcut Rădoi... Treaba că nu te bag să joci e una, iar treaba că nu mai vii la antrenament e alta. Am stat cu teamă, eram în fibrilaţii. Nu ai voie să le interzici antrenamentul. Tu răspunzi de echipă şi îi pregăteşti, dar fotbalistul e al meu. Rădoi a zis «Nu mai vii, mă, la antrenament!». 

Mă sunau jucătorii «Ştiţi că ne-a dat Rădoi afară de la antrenament?». «Nu ştiu, mă». Lui Ivan i se făcuse prelungire de contract până în 2027 şi tu îl dai afară. Bă, eşti copil? Nu există!

Nu am avut nicio treabă că nu mai voia să-i bage în echipă, dar nu poţi să le interzici să vină la muncă, la antrenament, că scrie în contract. Hanca şi Vînă cereau milioane pe reziliere. 

Ne-a costat Cupa României, după care nu ai jucat în cupele europene, că puteai avea şansa prin Cupa României. Nu, că tu faci... Tu ieşi pe 3 în Cupa României şi se califică Hermannstadt şi FC Argeş - retrogradată. Iei măsuri, dar nu te-a obligat nimeni. 

Ăia se rugau de el să joace la Slatina, unde avea o echipă întreagă pe bancă. El a avut dreptate într-un fel cu ăia, cu Rapid, dar nu înseamnă că trebuie să-i dai afară de la antrenamente”, a spus Sorin Cârțu, potrivit Orange Sport

VIDEO Sorin Cîrțu, poveste despre momentul în care Mirel Rădoi a semnat cu Extensiv: „La începutul sezonului bifase deja totul, ce presiune?”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.