Liga 1

Iată arbitrul trimis de Vassaras la derby-ul FCSB - Rapid! » Nu e pe lista FIFA, dar a avut cele mai bune prestații din ultimii ani

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  joi, 02 noiembrie 2023

Derby-ul etapei, dintre FCSB și Rapid, programat duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională, va fi arbitrat de Sebastian Colțescu (46 de ani). Acesta va fi ajutat în camera VAR tot de un arbitru de calibru, Ovidiu Hațegan (43 de ani).

După trei zile pline de fotbal în Cupa României, campionatul intern revine mâine cu Poli Iași - Oțelul. Dar cel mai important meci al rundei e fără îndoială confruntarea de duminică seară, de pe Arena Națională.

La FCSB - Rapid, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să trimită la centru un arbitru care nu mai este pe lista FIFA a României.

FCSB - Rapid, meciul cu numărul 376 arbitrat de Colțescu în Superligă

Dar este unul dintre cei mai apreciați cavaleri ai fluierului din România, ținând cont de prestațiile sale din ultimele două sezoane: Sebastian Colțescu!

Olteanul de 46 de ani va bifa cel de-al 376-lea meci în Superligă și conduce topul „centralilor” în activitate. Acesta este urmat de Istvan Kovacs (335 de meciuri) și Ovidiu Hațegan (300).

Hațegan va fi cel care-l va ajuta pe Colțescu în camera VAR, un arbitru cu cele mai bune decizii luate până în acest moment, în situațiile în care s-a aflat în fața monitorului video.

Sebastian Colțescu va ajunge numărul 1

Cum mai are nevoie de 6 meciuri pentru a ajunge la 382 de prezențe, mai mult ca sigur că Sebastian Colțescu va ajunge numărul 1 în arbitrajul românesc la acest capitol.

Clasamentul all-time este condus de Alexandru Tudor (381 de meciuri). Pe poziția a treia este Cristi Balaj (341 de meciuri) în Liga 1.

VIDEO. Cristiano Bergodi, mesajul așteptat de suporteri

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.