Opinii

Cărămida din piept

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  joi, 02 noiembrie 2023

Și pentru că s-a terminat 0-0, partida de Cupă dintre CSA Steaua și Rapid n-a impresionat. Nici nu era de presupus că va seduce întâlnirea dintre ocupanta locului 11 din liga secundă și garnitura de rezerve a giuleștenilor. Și nici n-a sedus, probă că Dan Șucu a părăsit stadionul înainte de fluierul final.

În consecință, mai mult interes au stârnit declarațiile de după meci. Mai ales cele ale colonelului de justiție Florin Talpan, juristul CSA. O dată în plus, acesta a ieșit în evidență și în decor. 

Nu numai că a atacat pe unul și pe altul, dar a emis păreri și despre calitatea jocului, contrându-i pe cei ce-și imaginau că se pricepe exclusiv la chestiuni de drept. Greșit. Iată, FT e specialist și în fotbal ori măcar își închipuie că e.

Printre cei pe care i-a arătat cu degetul, dacă nu i-a și pus la zid, s-au numărat dușmanii tradiționali Gigi Becali și FCSB. Cu care duce procese peste procese și iar alte procese. Pe lista indezirabililor au mai apărut Răzvan Burleanu și FRF, ca și, din interior, Daniel Oprița.

 Privindu-l pe tehnicianul din Ghencea, colonelul nu s-a sfiit să-i dezvăluie salariul și să anunțe că "E mai bine plătit decât unii antrenori din Liga 1".

Dând din casă, cum se zice, Talpan a urmărit să-l bage pe Oprița în gura fanilor. Să-i ridice pe aceștia împotriva lui. Să-i asmută, ceea ce nu-i frumos. Cum nu-i în regulă, deloc fair, să faci public salariul cuiva, treabă strict confidențială.

Cel mai tare a deranjat, opinia mea, faptul că FT a continuat să se bată cu cărămida în piept, să se împăuneze că "Am câștigat (n.a. în instanță) marcă, nume, palmares. Această echipă e rodul muncii mele". Talpan exagerează, deși până la un punct are dreptate. În ideea că a contribuit, chiar da!, la relansarea CSA. N-a fost însă numai contribuția lui.

Are merite ce nu pot fi contestate, atât că ele trebuie apreciate de alții, nu de Talpan însuși. Căci lauda de sine nu produce nicăieri și niciodată impresii favorabile. Proverbul zice că ea miroase urât, ceea ce colonelul refuză să înțeleagă. Mai are puțin și se crede Napoleon sau măcar Florin Viteazul.

Multă vreme, colonelul a plăcut. Fie și pentru că îndrăznea să lupte cu adversari teoretic mai puternici. Mi-e teamă însă că a cam pierdut măsura, lucru regretabil la un ofițer ce umblă îmbrăcat în uniformă de gală. O asemenea ținută îl obligă pe purtător să ia seamă la cuvinte. Să le cântărească mai atent. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.