Stranieri

Ianis Hagi, primele goluri la Deportivo Alaves! „Dublă” în victoria cu 10-0 din Copa del Rey

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 03 noiembrie 2023

Ianis Hagi a înscris primele sale goluri în tricoul lui Deportivo Alaves, în victoria reușită de basci în turul II al Cupei Spaniei, 10-0 în deplasare cu amatorii de la Deportivo Murcia, formație din Liga 6. A fost a opta apariție a românului în tricoul „Babazorros”. 

Hagi jr. are evoluții din ce în ce mai apreciate la Deportivo. Duminica trecută, tocmai ce a oferit un assist în înfrângerea la limită cu Atletico Madrid, 1-2, pe Estadio Metropolitano, după o altă ocazie ratată în prealabil la poarta lui Atleti. Fusese aproape să „spargă gheața” și cu Osasuna, însă inspirația l-a părăsit în fața porții.

Până să bifeze primul său gol în La Liga, internaționalul de 25 de ani și-a „făcut mâna” cu Deportivo Murcia, o formație non-profesionistă pe care Alaves a întâlnit-o într-o rundă incipientă din Copa del Rey. 

Ianis Hagi, primele goluri la Deportivo Alaves

Ianis a intrat în teren în minutul 62, la 5-0. Un minut mai târziu, mijlocașul ofensiv a punctat pentru 6-0 - reluare din șase metri, cu poarta goală - pentru ca românul să mai apară pe lista marcatorilor și în minutul 80, când a înscris golul de 9-0 - finalizare din gura porții, din pasa lui Alkain. 

1.01era cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a lui Alaves, un barometru semnificativ al diferenței dintre cele două echipe

Rezumat VIDEO Deportivo Murcia - Deportivo Alaves 0-10

Ianis Hagi fusese printre cei mai buni de la Alaves în înfrângerea cu Atletico

În urmă cu doar câteva zile, Ianis avusese o prestație apreciată în înfrângerea lui Alaves cu Atletico

La 20 de minute după ce a intrat, Ianis Hagi a amenințat poarta lui Oblak. După o centrare din partea stângă, internaționalul român a reluat din unghi, de la 10 metri. Mingea trimisă de el la colțul lung, a trecut puțin pe lângă poartă.

În prelungiri, Ianis a oferit o pasă de gol. Din colțul careului, Hagi a întors excelent mingea la careului, de unde Guevara a reluat excelent și l-a învins pe Oblak. A fost primul assist al lui Hagi în tricoul lui Alaves. 

După meci, presa din Spania a lăudat evoluția lui Ianis. Acesta a primit nota 7 în El Correo: „Are calitate cu mingea la picior. A amenințat poarta și a dat o pasă de gol”.

„Fiul legendarului Gheorghe Hagi are doar 291 de minute în acest sezon. A fost titular în 4 din ultimele 5 meciuri, dar nu fost niciodată integralist. Tatăl său a avut nevoie de 4 minute pentru a marca primul său gol, în timp ce Ianis are mai mult de 5 luni fără să marcheze la club. Ultimul său gol oficial a fost pentru Rangers, pe 21 mai”, a notat Marca.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.