Liga 1

Bun pentru Gigi, refuzat de Poli Iași » Mutarea-șoc de la FCSB, ignorată de Leo Grozavu: n-a crezut în CV-ul lui „dubios”

Dorin Rotariu a lăsat de dorit în primele apariții la FCSB / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Răureanu  —  Friday, 03 November 2023

Înainte să semneze cu FCSB, ex-dinamovistul Dorin Rotariu le fusese propus celor de la Poli Iași. Leo Grozavu a condiționat achiziționarea lui de o perioadă de testare, ceea ce jucătorul nu a acceptat. 

Gigi Becali a fost convins că Rotariu e cea mai bună soluție ca extremă dreapta, pe postul pe care nu au avut un randament foarte bun nici Băluță, nici Miculescu, nici Octavian Popescu. Apoi a devenit sigur că fostul dinamovist ar fi, de fapt, un vârf mai bun decât este Compagno.

De ce nu se impune Dorin Rotariu la FCSB? 

Realitatea e că Dorin a jucat deja în trei partide pentru FCSB și nu a dat în nici un moment semne că ar fi un fotbalist atât de bun pe cât credea Gigi. Rotariu are încă o vârstă bună, 28 de ani, deci ce se petrece cu el? De ce nu reușește să se impună?

El se află și acum în același punct în care s-a aflat din momentul în care a plecat de la Dinamo: nu izbutește să joace undeva în mod constant. Când a semnat cu FCSB, în octombrie, nu mai jucase din mai, de când plecase de la Atromitos, din Grecia.

Pauzele dese și lungi pe care le-a tot avut în carieră au făcut să ii fie greu să-și găsească un nou club.

Poli Iași n-a avut încredere în Dorin Rotariu!

Agenții lui l-au propus în multe locuri și au fost refuzați din cauza CV-ului „dubios”. 

Nici măcar Poli Iași nu a avut încrederea să semneze un contract cu Roti. Când a aflat că îl putea aduce pe Dorin, Leo Grozavu a solicitat ca atacantul să parcurgă întâi o perioadă de probă, o săptămână cu antrenamente din care antrenorul să-și dea seama dacă internaționalul roman mai este ori nu un jucător bun.

Debutul lui Dorin Rotariu la FCSB a fost șters

Rotariu nu a fost de acord cu condiția aceasta, iar afacerea a picat. Avea să apară pe urmă încă o ofertă de la FCSB. Becali l-a avut mereu pe Rotariu printre fotbaliștii săi preferați, mai încercase de câteva ori să-l achiziționeze.

Pentru că îl simpatizează, Gigi a fost ponderat în comentariile despre prestațiile pe care le-a avut Dorin. A remarcat că Rotariu încă nu este îndeajuns de bun nici ca extremă, nici ca vârf și că nu contribuie mai deloc în faza de apărare, dar i-a oferit un timp ca să își revină după perioada de inactivitate. 

Între mai și octombrie, Roti nici măcar nu s-a antrenat cu vreun club profesionist, el a fost șomer în căutarea unei oferte suficient de bune.

VIDEO Ce spunea Elias Charalambous înaintea debutului lui Dorin Rotariu la FCSB: „Nu avem un asemenea jucător în lot”

>

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.