Legenda dinamovistă Cornel Dinu (75 de ani) a transmis un mesaj, ca urmare a deciziei patronilor elvețieni de la Ringier de a opri apariția ediției tipărite a Gazetei Sporturilor. Ziarul ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă.
- În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.
- Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.
- Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”
Conducerea Ringier a anunțat miercuri, 1 noiembrie, că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci va ma exista doar în varianta online. Miercuri la prânz, la discuții, în sediul Ringier, a fost chemat și Cătălin Tolontan. I s-a comunicat și lui că strategia prevede renunțarea la print și că poziția s-a desființat.
Cornel Dinu, ales de 3 ori în carieră „Fotbalistul anului” în ancheta Gazetei Sporturilor, în 1970, 1972 și 1974, spune că Gazeta este un brand național, un ziar pe care îl citea încă de la 9 ani, când copilărea la Târgoviște.
Cornel Dinu: „Gazeta Sporturilor era un fel de religie în copilăria mea, pâinea caldă a distracției sportive”
„Ceea ce trăim este doar începutul pedepsei. Vin și desființează una dintre cele mai așteptate voci de pe piață. Este doar un episod al sfidării și bătăii de joc.
Gazeta Sporturilor pentru mine era un fel de religie pe la 9-10 ani la Târgoviște! Ce vrei o evidențiere mai bună când îți spun cuvintele astea?
Se transformase atunci în «Sportul popular», așa erau vremurile. Și era, domnilor, o coadă de 200 de metri la chioșc, oamenii așteptând să intre în posesia ziarului, a hârtiei, pentru că reprezenta idealul distracției sportive.
Nu pot spune că am avut momente negative cu Gazeta Sporturilor. Aaa, mai erau și momente cu note pe ce jucai etapă de etapă, uneori, mai exista și o răutate.
Gen la un meci de-ale mele, la Brașov, când cineva, Marius Popescu, mi-a dat 5, deși eu cred că meritam 7 sau 8. Dar aici era o problemă, fiindcă el avea un cui împotriva mea.
Pentru că întotdeauna a existat un soi de respect și de amiciție pe care ți-o dădea educația interbelică.
O mai avem câțiva, am și lăsat-o mai departe la alți câțiva, mai suntem puțini, restul sunt pe cale de ducă. Aaa, mai erau și momente cu note pe ce jucai etapă de etapă, uneori, mai exista și o răutate”, a afirmat Cornel Dinu.
{{text}}