Campionate

Decizie drastică în Premier League » Arbitrul cu peste 350 de meciuri, retrogradat după ultima gafă

Anthony Taylor (foto: Imago)

Articol de Alexandru Stanciu  —  sâmbătă, 04 noiembrie 2023

Anthony Taylor (45 de ani), arbitru cu 353 de meciuri oficiate în Premier League, a fost retrogradat în Championship, liga a doua engleză, după greșeala de la ultimul meci, Wolverhampton - Newcastle, scor 2-2. 

Anthony Taylor a acordat în mod eronat un penalty pentru Newcastle în prelungirile primei reprize pe Molineux Stadium, în urma căruia „coțofenele” au intrat în avantaj la cabine, scor 2-1.

Arbitrul Anthony Taylor, retrogradat în Championship după ultima gafă

Anthony Taylor a fost retrogradat și va conduce duelul dintre Preston și Coventry din Championship în etapa #15, prima partidă arbitrată în liga secundă după aproape 4 ani. Decizia PGMOL, comisia arbitrilor englezi, a venit în urma greșelii lui Taylor de a acorda un penalty inexistent pentru Newcastle.

Penalty-ul acordat a fost validat și de VAR în acel moment, iar la finalul partidei antrenorul lui Wolverhampton, Gary O'Neil, a folosit cuvântul „scandalos” ca descriere pentru decizia centralului.

Anthony Taylor, amenințat cu moartea în urma unei partide din sezonul trecut

Anthony Taylor a condus și finala Europa League din sezonul trecut, câștigată de Sevilla în fața Romei la loviturile de departajare cu scorul de 4-1, după 1-1 în cele 120 de minute de joc. Fanii Romei l-au amenințat cu moartea pe arbitrul englez în urma deciziilor eronate din timpul partidei.

Nu doar fanii l-au criticat atunci pe Taylor, ci și antrenorul Romei, Jose Mourinho, care l-a așteptat în parcarea stadionului pentru a-i reproșa maniera de arbitraj.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.