Liga 1

Ce-l așteaptă pe Ivaylo Petev la Universitatea Craiova. Atacanții, corigenți în ultimele 5 meciuri!

Ivaylo Petev (încercuit) / foto: Raed Krishan

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 06 noiembrie 2023

Tehnicianul bulgar Ivaylo Petev va semna pe 3 ani cu echipa lui Mihai Rotaru și are un munte de urcat. Preia o echipă „ruptă” la mijloc, în care atacanții n-au mai înscris de 5 meciuri.

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, i-a stabilit deja mandatul lui Ivaylo Petev, tehnicianul bulgar pe care intenționează să-l numească în funcție marți. În afara unui contract pe 3 ani, el i-a cerut fostului antrenor al lui Ludogoreț să fie „un manager. Antrenori sunt cinci milioane în lumea asta, care pot să-ți pregătească 25 de băieți. 

Eu am nevoie de un manager, cel care poate să conducă clubul, nu doar să antreneze unsprezece jucători titulari. Suntem într-un moment prost, nu vrem să cârpim. Vrem să reconstruim costumul de la zero”.

Provocarea lui Ivaylo Petev este să scoată Universitatea în blocajul în care se află de 5 meciuri

Strict la nivelul lotului, Petev preia un efectiv ok. Cu jucători de calitate, pentru nivelul Ligii 1. Provocarea mare este să scoată echipa din blocajul în care a intrat de mai multe meciuri.

Mai precis în ultimele cinci, unde se remarcă foarte limpede o ruptură la mijloc, reflectată și în lipsa de eficacitate a atacanților:

  • 1-1 cu FCU Craiova
  • 1-0 cu UTA (Cupă)
  • 0-2 cu Rapid
  • 1-3 cu Petrolul
  • 0-0 cu Voluntari

Niciun gol de atacant în ultimele 5 partide

În toate aceste 5 partide, juveții n-au marcat decât 3 goluri. Iar niciunul nu poartă semnătura vreunui atacant. În derby-ul cu rivala locală FCU a punctat Căpățână, la 1-0 cu UTA, în Cupa României, a înscris Alex Mateiu, iar la înfrângerea suferită în fața Petrolului a marcat Kurtic, din penalty. Toți mijlocași! 

Ultimele goluri semnate de oameni din compartimentul ofensiv datează din etapa a 11-a, de la meciul cu FC Botoșani (5-1). Atunci, printre marcatori s-au numărat Danciu, Markovic și Mitriță.

Elvir Koljic și Atanas Trică n-au punctat deloc în acest sezon

Jovan Markovic este golgheterul echipei în acest moment, cu 5 goluri și un assist în 16 partide, 14 în campionat, 2 în Cupa României. Ceea ce, comparativ cu stagiunea trecută, este un salt! Dar e singurul dintre „vârfuri” pe un trend pozitiv.

Elvir Koljic, altădată abonat la gol, suferă și acum de pe urma accidentărilor care nu-i dau pace nicicum. În 2023/2024 a bifat doar 6 apariții oficiale, însă nicio reușită.

Atanas Trică nu stă nici el mai bine. Nepotul legendarului Ilie Balaci are 5 apariții în acest sezon, dar nu s-a lipit de gol. El s-a plâns deja că nu i se acordă suficient timp pentru a arăta ce poate.

Criza lui Andrei Ivan se prelungește alarmant. E fără gol din 12 august

Andrei Ivan este marea decepție a lui 2023/2024. Și-a pierdut locul pe flancul stâng al ofensivei, preferat fiindu-i Alex Mitriță, și de atunci nu se regăsește.

Golgheterul sezonului trecut, cu 17 reușite și 4 assisturi în toate competițiile, are 3 goluri, 2 din penalty, și 2 assisturi în 15 partide. Ultima reușită datează tocmai din 12 august, de la acel 4-1 cu Poli Iași, în etapa a 5-a!

VIDEO Ilie Balaci, omagiat de un întreg stadion în minutul 8 al duelului dintre Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești

>

Citiți și alte știri din fotbalul intern:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.