Liga 1

FRF a făcut anunțul: verdictul în cazul CSA Steaua - Chipciu » Cum a fost penalizat jucătorul pentru ironiile sale

Alexandru Chipciu (34 de ani), extrema lui U Cluj, avut un discurs extrem de dur la adresa CSA Steaua, după victoria ardelenilor cu „militarii” din grupele Cupei României Betano, scor 3-1.

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 06 noiembrie 2023

Alexandru Chipciu, căpitanul lui U Cluj, a fost sacționat cu 5.000 de lei de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, după ce a fost acuzat de declarații calomnioase și defăimătoare de către CSA Steaua.

Pe 28 septembrie, după CSA Steaua - U Cluj 1-3 în grupele Cupei României, Chipciu a vorbit în termeni duri la adresa „militarilor”: „Dacă asta e Steaua, am luat-o razna, să îmi bag piciorul! Dacă eram copil, nu mai țineam cu Steaua! Dacă asta e Steaua, Doamne!.. Cum Steaua? Cu echipamentul ăla «fake»?! Bătaie de joc în țara asta!”.

Chipciu, amendat de FRF

Clubul din Ghencea a luat măsuri și l-a reclamat pe Chipciu la comisii, invocând articolul 52 din Regulamentul Disciplinar FRF, care prevede suspendarea unui jucător care „prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane”.

Azi a venit verdictul Comisiei de Disciplină și Etică, iar Chipciu a primit un avertisment și o „penalitate sportivă” de 5.000 de lei.

Ce a declarat Alex Chipciu la adresa CSA Steaua:

E un stadion fabulos, dar nu are nicio legătură cu Steaua de când eram eu mic. E ceva fantomă aici. Peluza Sud nu îmi e indiferentă, am trăit niște momente cu cei de acolo, chiar dacă m-au făcut sclavul domnului Gigi Becali. 

Nu mă interesează, ei sunt sclavii Armatei! Eu am câștigat ceva măcar la viața mea. Bine, și noi suntem, într-un fel, sclavi ai statului, ca români. Păcat de stemă, că e frumoasă rău de tot! Au fost fotbaliști mari de tot aici, Pițurcă, Lăcătuș. 

Să continui tradiția asta cu jucătorii ăștia, cu echipamentul ăsta «fake»... Asta e părerea mea, nu mă mai interesează trecutul, nu mai contează nimic.

- Alexandru Chicpiu

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.