Liga 1

Bergodi, mesaj clar pentru conducerea Rapidului: „Atunci e momentul în care totul se termină cu mine” + Primele explicații ale rupturii de Sepsi

+38 Foto
Cristiano Bergodi, 59 de ani, are un palmares negativ cu FCSB, numai două victorii obținute în 14 meciuri. Sezonul trecut, actualul antrenor de la Rapid a pierdut toate cele 4 jocuri cu roș-albaștrii din postura de tehnician al lui Sepsi.

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 06 noiembrie 2023

Cristiano Bergodi a scris o pagină importantă în istoria celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. A câștigat de două ori Cupa României și o dată Supercupa, dar în vara acestui an a decis să rupă contractul cu covăsnenii. După o scurtă pauză a acceptat oferta de la Rapid cu care se bate la play-off și titlul de campion

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Bergodi, patronii din România se cam implică la echipă. 
- Dacă un om îmi spune „Bagă-l p-ăla, bagă-l p-ăla!” e momentul în care totul se termină cu mine. Nu e corect ca unul să-mi spună. Eu sunt antrenor toată săptămâna și stau cu băieții, antrenorul se pricepe, trebuie să ai încredere!

>

- Atunci de la Sepsi de ce ați plecat? Unde ați avut rezultate foarte bune?
- M-am simțit foarte, foarte bine pentru că e un mediu propice pentru orice antrenor. Conducătorii îți dau liniște și am stat acolo 18 luni. Nu credeam că se putea face atâta performanță cu o astfel de echipă. Acolo e și stabilitate financiară, sunt foarte bine organizați, au o bază sportivă frumoasă.

- Păi, și-atunci? 
- Am avut întotdeauna o ambiție de a schimba după unul, doi ani. Să am o altă motivație, în plus. Acolo am simțit că am dat totul. Am câștigat trei trofee, am ajuns în play-off și nu e deloc ușor. Am anunțat cu o săptămână înainte când vreau să plec. Am preferat să plec, chiar dacă ei și-au dorit să rămân acolo. Mi-am dorit să fac altceva, să-mi găsesc un loc de muncă cu o motivație în plus. La Sepsi am dat totul în 18 luni și m-am simțit stors.

În Liga 2 din Italia se plătește ca la un club mare de aici, gen FCSB, Rapid sau CFR. În Serie A sunt salarii de 400-500 de mii de euro pentru un antrenor normal, fără prea multă experiență. În Serie B, la cluburile mai mici au 25.000 de euro pe lună 
- Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.