Campionate

Managerul lui Tottenham, după 1-4 cu Chelsea și 9 intervenții VAR: „Arbitrii nu mai au nicio autoritate”

+13 Foto
Ange Postecoglou // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 07 noiembrie 2023

Tottenham a suferit prima înfrângere a sezonului în Premier, 1-4 cu Chelsea, iar managerul său, Ange Postecoglou, a comentat numeroasele intervenții ale VAR-ului în corectarea deciziilor de arbitraj: „Se face un studiu criminalistic al fiecărei faze. Eu am fost învățat de mic să respect deciziile luate pe teren”.

Tottenham a pierdut fotoliul de lider în Premier League, luni seară, după un meci nebun cu Chelsea (1-4).  O partidă marcată nu doar de cele 5 goluri, ci și de două cartonașe roșii (Romero, Udogie), 9 faze analizate cu VAR, trei accidentări (Van de Ven, Maddison, Enzo), un penalty, 21 de minute de prelungiri și cinci goluri anulate!

Pentru managerul învinșilor, Ange Postecoglou, deja prea mult. „Este destul de greu de procesat. Este aproape imposibil să analizezi jocul pentru că părea că a scăpat de sub control”, a comentat australianul. 

FOTO. Ange Postecoglou, managerul lui Tottenham: „Vom fi sub controlul cuiva cu un ecran de televizor la câteva mile distanță”

Postecoglou a insistat că „acel cartonaș roșu luat de Romero a afectat jocul, am simțit că așteptam să se întâmple lucrurile, cu intervenția VAR.. Se face un studiu criminalistic al fiecărei decizii, cred că așa merge jocul și nu-mi place.

Dacă te uiți la tot ce s-a întâmplat astăzi, poate că oamenilor le place așa ceva, dar aș prefera să ne văd jucând fotbal. Trebuie să accepți decizia arbitrului, așa am crescut.

Această erodare constantă a autorității arbitrului este locul unde va ajunge jocul - ei nu vor avea nicio autoritate. Vom fi sub controlul cuiva cu un ecran de televizor la câteva mile distanță”.

FOTO. Arsenal s-a plâns la șefii arbitrilor! Fără succes

Nu doar Postecoglou s-a referit la arbitraje. Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, și jucătorii săi, învinși la Newcastle cu 1-0, în week-end, s-au arătat nemulțumiți de decizia de a acorda golul lui Anthony Gordon: „O rușine!”.

Iar clubul a făcut o listă cu mai multe greșeli de arbitraj comise împotriva echipei lui Arteta, de la startul sezonului, și a trimis-o pe adresa PGMOL (organismul conducător al arbitrajului în Premier). Numai că, potrivit tabloidului Daily Mail, n-a avut ecou acolo: „N-a primit niciun răspuns”. 

VIDEO. Rezumatul meciului Tottenham - Chelsea (1-4)

Clasamentul din Premier League

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.