Stranieri

Transferul ratat și marea dezamăgire a lui Florentin Petre, după 20 de ani de carieră: „Nu am spus-o nimănui până acum”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  marţi, 07 noiembrie 2023

Florentin Petre (47 de ani) a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” cum a ratat transferul carierei în Spania, la Alaves, după ce i-a fost descoperită hepatita

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florentin, cum ai început fotbalul?
- Junioratul l-am făcut la Popești Leordeni pe vremea lui Ceaușescu. Acolo am crescut și copilărit. După am trecut la Victoria, în '88, cu nea Nelu Moldovan, "Comisarul". S-a desființat echipa după Revoluție. A venit Ionuț Chirilă în vestiar, m-a luat de mână și-am trecut gardul la Dinamo. O perioadă extraordinar de frumoasă, grea, dar cu oameni minunați lângă mine.

>

- Zi-mi unul din oamenii dragi. 
- Cornel Dinu. Era genial! Avem o legătură aparte și în afara terenului. Ține foarte mult la mine, cum și eu țin la dânsul. M-a ajutat extraordinar de mult, atât fotbalistic, cât și personal. În momentul când mi s-a descoperit hepatita C, în 2000, a fost cel care m-a luat de mână și m-a plimbat pe la toate spitalele.

- Erai în plină glorie când ai avut necazul. 
- Chiar aveam un precontract semnat și trebuia să merg în Spania! Dar asta a fost să fie...

- Nu știam asta!
- Nu am spus-o nimănui până acum. Au plecat Contra, Mihalcea și eu eram cel care trebuia să plece primul. La Alaves trebuia să ajung, aveam precontract semnat...

- Dar cum ai descoperit problemele?
- Hepatita este un virus pe care-l moștenim cam toți, dar la mine s-a activat pe un fond de oboseală. Corpul n-a mai rezistat. N-a fost de la nicio băutură. Dacă ar bea toți oamenii cum beau eu, oamenii ăștia care vând alcool ar da faliment.

+13 Foto
foto: Facebook @Florentin Petre

- N-ai jucat mult atunci. 
- Pentru că în aceeași perioadă am fost și la pescuit și m-am electrocutat în Deltă. Am avut un an foarte greu. M-a oprit din toate! Mi-a tăiat aripile. Nu mai puteam să am o ascensiune extraordinară.

- Vorbim imediat și de problema aia. Tu aveai atunci un traseu...
- Bun, bun! Imediat după Campionatul European, câștigasem titlul cu Dinamo, aveam precontract semnat și trebuia să plec. A venit nenorocirea asta. Am stat în spital pentru tratamentul cu interferon, tratament foarte greu asimilat de corp. Am avut noroc că eram tânăr. Am stat zece zile.

- Ai scăpat atunci de hepatită?
- În 2005 mi s-a reactivat! Corpul n-a răspuns la interferon și, vorbind cu Anamaria Prodan, nea Gigi Becali mi-a dat un tratament și am scăpat.

- Ți-a dat bani?
- Nu bani, mi-a dat medicamentele direct. Tratamentul fiind de 30-40 de mii de euro. Nea Gigi are un suflet extraordinar de mare și-a ajutat atâta lume. Ceea ce face pentru oamenii nevoiași... are tot respectul și admirația mea.

Imagine tulburătoare! Florentin Petre: „Opt oameni au murit, tu ești singurul care a scăpat!”

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.