Euro 2024

Imagini de mare impact emoțional! Ce a apărut pe scaune în conferința naționalei de fotbal a Israelului

+20 Foto
Imagini de mare impact emoțional în conferința naționalei de fotbal a Israelului. Foto: Yaniv Tuchman (Walla Sport)

Articol de Beno David  —  Tuesday, 07 November 2023

A trecut o lună de la începutul războiului din Israel. Marți, 7 noiembrie, a fost prima conferință a selecționatei Israelului înaintea ultimelor patru meciuri din preliminariile Euro 2024, inclusiv cel cu România, din 18 noiembrie. Pe fiecare scaun din sala de presă era poza unuia dintre cei 242 de israelieni luați ostatici de teroriștii Hamas.

  • Israel face parte din grupa I a preliminariilor EURO 2024, alături de România, Elveția, Kosovo, Belarus și Andorra
  • România este liderul la zi al grupei, cu 16 puncte câștigate în 8 partide disputate
  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Astăzi, 7 noiembrie, o lună de război în Orientul Mijlociu, între Israel și Hamas. Mii de morți, zeci de mii de răniți, foarte multe victime printre civili, mulți copii uciși sau luați ostatici. Distrugere, durere, lacrimi.

FOTO. Clipe de tăcere, de emoție: imaginile israelienilor luați ostatici în Gaza

+20 Foto
Foto: Yaniv Tuchman (Walla Sport)

În această zi, federația israeliană (IFA) a organizat prima conferință și prima reuniune a jucătorilor naționalei albastre, înaintea celor patru meciuri din noiembrie. Întâi cele două amânate din octombrie, cu Kosovo (12, la Priștina) și Elveția (15, la Felcsut, în Ungaria), apoi cele programate inițial, cu România (18, Felcsut) și Andorra (21, Andorra la Vella).

În sala destinată presei la centrul sportiv din kibuțul Shefayim, clipe de tăcere, momente emoționante, tulburătoare. Pe fiecare scaun era așezată poza unuia dintre israelienii răpiți de Hamas pe 7 octombrie și duși în Gaza, prizonieri în tunelurile teroriștilor. Solidaritatea IFA și a întregii țări cu ei și familiile lor. Se spune că sunt 242 de ostatici în teritoriile palestiniene!

Liderul federației din Israel: „Mulți voiau să ne retragem din competiție"

Președintele forului de la Tel Aviv, Shino Zuaretz, a vorbit despre ultimele dueluri din preliminariile Euro 2024. 

Au fost destui care și-au dorit să renunțăm și să ne retragem din competiție. Asta nu se va întâmpla", a declarat el. „Ne-am încăpățânat să jucăm cu public pentru a le oferi ocazia fanilor noștri evrei și israelieni să ne încurajeze la partidele cu Elveția și România. Sperăm să fie plin stadionul. E mic, dar suntem siguri că va fi ce avem nevoie pentru a simți că evoluăm acasă".

Din cauza războiului, Israel joacă partidele de pe teren propriu în Ungaria, pe „Pancho Arena" din Felcsut. UEFA a permis IFA să vândă bilete pentru aceste dueluri. Spectatorii israelieni trebuie să arate pașaportul la intrarea pe stadion și să specifice locul în care stau în Ungaria pentru siguranța lor. Poliția maghiară a intrat deja în stare de alertă.

Selecționerul Israelului: „Suntem extrem de motivați"

Selecționerul Alon Hazan a spus: „Patru meciuri în nouă zile? E dificil, însă lotul nostru e mare și ne vom descurca. Băieții sunt extrem de motivați".

Directorul sportiv Yossi Benayoun s-a referit la veteranul Eran Zahavi, 36 de ani, golgheterul all-time al Israelului (33 de goluri în 70 de întâlniri), care a renunțat la ideea retragerii și s-a întors după doi ani la națională: „Am convingerea că Zahavi ne va ajuta să ne calificăm la Euro". Ar fi o premieră pentru Israel.

La primul antrenament au participat numai zece jucători, cei 15 „stranieri" urmând să vină cu numai o zi sau două înaintea confruntării din Kosovo.

„Pe 7 octombrie eram cu echipa de club în Europa, nu știam prea multe despre teroriștii Hamas, care au ucis cu sânge rece bebeluși, femei și bătrâni. Noi, fotbaliștii, vrem să bucurăm fanii, dar nu suntem eroi. Adevărații eroi luptă acum în Fâșia Gaza” - Neta Lavi, internațional israelian (Gamba Osaka, Japonia)

Israel va juca 4 partide în 9 zile în preliminariile EURO 2024

  • Kosovo - Israel (12 noiembrie, ora 21:45, Digi Sport 2)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie, ora 21:45)
  • Israel - România (18 noiembrie, ora 21:45)
  • Andorra - Israel (21 noiembrie, ora 21:45)

Lotul Israelului pentru cele patru partide din preliminariile Euro 2024

  • Portari: Omri Glazer, Daniel Peretz, Yoav Gerafi, Gad Amos;
  • Fundași: Miguel Vitor, Roy Revivo, Stav Lemkin, Raz Shlomo, Eli Desa, Sean Goldberg, Ofir Davidzada, Gil Cohen, Ofri Arad, Avishay Cohen;
  • Mijlocași: Oskar Gloukh, Dan Glazer, Neta Lavi, Dor Peretz, Gadi Kinda, Gabi Kanichowski, Ramzi Safouri, Eden Karzev, Mohammad Abu Fani;
  • Atacanți: Shon Weissman, Eran Zahavi, Dor Turgeman, Tai Baribo, Idan Toklomati, Dean David, Anan Khalaili, Shiv Yehezkel.

Clasamentul la zi din grupa I a preliminariilor EURO 2024

VIDEO. Sabău, despre situația de la echipa națională: „Îmi plac foarte mult Ianis Hagi și Nicolae Stanciu”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.