Stranieri

Fostul căpitan al lui Mircea Lucescu a vorbit despre plecarea de la Dinamo Kiev: „Așa merita să își termine cariera de antrenor!” + replică pentru fanii care l-au contestat

+13 Foto
Mircea Lucescu (78 de ani) a anunțat că se retrage din fotbal, imediat după eșecul suferit de Dinamo Kiev derby-ul cu Șahtior, scor 0-1, în runda cu numărul 13 a primei ligi din Ucraina.

Articol de Răzvan Luțac  —  marţi, 07 noiembrie 2023

Serhiy Sydorchuk, 32 ani, fost la Dinamo Kiev, actual la Westerlo, a vorbit pe Instagram despre Mircea Lucescu, fostul său antrenor, și spune că acesta „mi-a oferit o altă perspectivă asupra fotbalului, mi-a deschis ochii pentru a vedea detalii la care nu mă gândeam înainte, mi-a arătat cum să iubesc ceea ce fac”.

Portalul ucrainean football.ua l-a citat pe Serhiy Sydorchuk, 32 ani, mijlocaș central cu peste 200 de meciuri la Dinamo Kiev, la câteva zile de la plecarea lui Mircea Lucescu.

Serhiy Sydorchuk, fostul căpitan al lui Mircea Lucescu, a vorbit despre plecarea de la Dinamo Kiev

Internațional ucrainean cu 60 de selecții, aflat în prezent la Westerlo, în Belgia, Sydorchuk spune că Lucescu „mi-a oferit o altă perspectivă asupra fotbalului, mi-a deschis ochii pentru a vedea detalii la care nu mă gândeam înainte”.

Serhiy Sydorchuk, 32 ani, fost la Dinamo Kiev, actual la Westerlo, a vorbit pe Instagram despre Mircea Lucescu, fostul său antrenor. Foto: Imago

Fostul căpitan de la Kiev a spus ce a simțit când a citit știrile despre Lucescu. „Stupoare”, spune el.

Fotbalistul descrie cum antrenorul l-a ajutat inclusiv în perioada în care echipa a fugit de război și a venit la București.

„El și soția sa au vorbit zilnic cu familia mea, ceea ce a contat foarte mult pentru noi”, spune Serhiy Sydorchuk. La fel, el amintește că și-a vizitat fostul antrenor la spital.

„M-a făcut să mă gândesc la viața de după terminarea carierei. Și, mai mult, mi-a arătat cum să iubesc ceea ce fac”, a spus Sydorchuk.

„Păcat că mulți nu i-au înțeles abordarea și filosofia”

Născut în Crimeea și crescut la academia lui Metalurg Zaporojie, Serhiy Sydorchuk a câștigat 11 trofee cu Dinamo, trei dintre acestea sub Lucescu.

„Mister merita să își termine altfel cariera de antrenor, campion și cu o cupă în mâinile sale”, a scris acesta pe Instagram.

Atacat de o parte a fanilor lui Dinamo Kiev pentru trecutul său la marea rivală Șahtior, Lucescu a fost apărat de Sydorchuk.

„Este păcat că mulți nu i-au înțeles abordarea și filosofia. Vă rog să vă abțineți de la comentarii negative dacă doreați să le scrieți. E o postare de respect și recunoștință”, a conchis acesta.

VIDEO. Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev: „Totul are un sfârșit”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.