Meciul disputat în week-end între Dacia Unirea Brăila și CSM Râmnicu Sărat, scor 1-4, în runda cu numărul 11 a Seriei 2 din al treilea eșalon, s-a disputat în condiții imposibile.
Dacia Unirea Brăila încearcă de ani buni să obțină modernizarea stadionului Municipal. Luna trecută, clubul a lansat chiar o petiție prin care încearcă să miște lucrurile. În sprijinul demersului a venit derby-ul local din week-end, unul disputat în condiții nemaivăzute.
FOTO. Teren scurtat și fotbal-polo în Liga 3, la Brăila - Râmnicu Sărat
Reprizele de ploaie din zonă au inundat suprafața de joc. Vântul și-a făcut și el de cap și a făcut imposibilă desfășurarea partidei în condiții decente. Conform jurnaliștilor de la Pro Brăila, disputa a fost întreruptă în două rânduri, în minutele 3 și 51.
Și mai șocantă a fost decizia din partea secundă, când terenul a fost micșorat cu 3 metri! De vină au fost bălțile din zona băncilor de rezervă. Linia de margine a fost mutată, pentru a ocoli băltoacele, arbitrul de tușă a intrat și el bine în interior, iar meciul a continuat. Inclusiv fotbaliștii au făcut haz de necaz și s-au aruncat la final în lacurile formate pe gazon.
Petiția lansată de clubul Dacia Unirea Brăila
Stadionul Municipal Brăila a fost construit în anul 1974 și nu a beneficiat de nicio modernizare majoră. Ar trebui să aibă 8.000 de locuri pe scaune, dar condițiile actuale nu sunt deloc potrivite pentru performanță. Clubul a lansat o petiție pentru modernizarea arenei:
1. Solicităm Primăriei și Consiliului Județean să aloce resurse pentru reabilitarea și modernizarea terenurilor de fotbal existente, precum și pentru construirea de noi facilități sportive, inclusiv terenuri cu gazon sintetic și dotări corespunzătoare.
2. Dorim să vă încurajăm să oferiți sprijin financiar și logistic cluburilor de fotbal din Brăila, în special celor de juniori, pentru a promova dezvoltarea tinerilor talentați și pentru a asigura că aceștia au acces la facilități și antrenamente adecvate.
3. Dorim să vedem organizarea de evenimente sportive de nivel înalt în comunitatea noastră, inclusiv turnee de fotbal, meciuri amicale cu echipe cunoscute și alte manifestări care să încurajeze pasiunea pentru fotbal în rândul locuitorilor noștri.
4. Cerem crearea de programe și școli de fotbal pentru copii și tineri, pentru a dezvolta și promova talentul local în acest sport minunat.
5. Dorim să fim informați cu privire la alocarea resurselor și planurile de dezvoltare a fotbalului în Brăila și să fim implicați în procesul de luare a deciziilor.
- Petiția celor de la Dacia Unirea Brăila
{{text}}