Liga Campionilor

A intrat pe teren cu steagul Palestinei și a întrerupt meciul din Champions League: „Opriți uciderea copiilor din Gaza”

+23 Foto
A intrat cu steagul Palestinei pe teren și a întrerupt meciul Copenhaga - Manchester United // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 08 noiembrie 2023

Meciul de Champions League dintre Copenhaga și Manchester United a fost întrerupt în prima repriză după ce un bărbat a intrat pe teren afișând cu steag al Palestinei, în contextul războiului dintre Israel și gruparea islamistă Hamas, cea care guvernează Fâșia Gaza.

Meciul dintre FC Copenhaga și Manchester United, desfășurat pe Parken Stadium din capitala Danemarcei, a fost oprit temporar în prima repriză, după ce un spectator a pătruns pe teren.

Acesta ținea în mâini un steag al Palestinei cu mai multe însemnări, precum „Eliberați Palestina”, „Opriți uciderea copiilor din Gaza” și „Să fim uniți”.

FOTO. Copenhaga - Manchester United, întrerupt: „Opriți uciderea copiilor din Gaza”

Peste 4.200 de copii palestinieni au fost uciși în urma conflictului militar desfășurat în această perioadă, conform Defense for Children International, o organizație care promovează și protejează drepturile umane ale copiilor.

Bărbatul în cauză a afișat mesajele-manifest vreme de zeci de secunde înainte ca stewarzii, care inițial au asistat pasiv la scenă, să-l imobilizeze și să-l scoată de pe teren.

Meciul a fost reluat și a oferit un spectacol de 5 stele pentru spectatori. Englezii aveau 2-0 după 28 de minute, „dublă” Rasmus Hojlund, dar formația gazdă a egalat în prelungirile primei părți, goluri Elyounoussi (minutul 45) și Diogo Goncalves ('45+9).

Mai multe știri din Champions League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.